Ini ceritera Mr J

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Ini ceritera Mr J di malam hari . Kisahnya begini, 13 December ditunggu lebih kurang 10 hari lagi Mr J akan menerbangan kan diri ke "oversea" hati bergetar dan sedikit gementar segala barang telah pun di packing habis dan kesemuanya ada 3 Kotak dan rasanya bakal terlebih muatan .

Detik 1pagi semalam , ada ke patut Mr J dengan rakan - rakan angkat Peti Sejuk dan mesin basuh dari tingkat 4 , penat tu... yang lawaknya waktu operasi adalah diantara pada pukul 1pagi sehingga 2pagi. Semua jiran - jiran flat tempat Mr J duduk tiba - tiba rumah dorang terang menderang dan yang pasti mereka menjenguk dari tingkap mungkin dorang pikir Mr J dengan rakan - rakan sedang melakukan "pecah rumah" , nak buat macamana dah lori member siang tak dapat pakai baru dapat tolong pindahkan peti sejuk , almari dan Mesin basuh.

Orang cakap bila tak kerja best , tapi Mr J sakit badan duduk dirumah sahaja , layan DVD cetak rompak , main game pun dah muak! . Bosanlah Mr J sekarang , bukan apa sekarang Online ada Limit 1jam je itupun kena bayar juga tak ada free free lagi kalau dulu lain lah sekarang Mr J jadi pelanggan CC je.

Kalau korang nak tahu Mr J dah addicted dengan Blog nih , malam Mr J fikir pasal Blog , siang fikir pasal komen - komen anda semua. Tak macam dulu bila idea keluar Mr J terus Menaip tapi sekarang bila idea nak buat entry terbaru terpaksalah Mr J savekan dalam memori kepala Mr J dahulu. Dan juga , kalau dulu Mr J dapat juga skodeng - skodeng blog - blog anda semua terutama blog "PengKomen" Mr J ... hehe... tapi sekarang jarang sikit , tapi jangan risau ok dan lepas Mr J sampai kampung nanti siaplah blog korang dengan komen - komen ganas Mr J .



Mr J bakal keluarkan satu entry yang bakal membuatkan anda rasa nak baca tapi segan , nak baca tapi takut2 , nak baca tapi malu. harap anda bersabar.. Entry yang bakal keluar ini akan membuatkan anda terasa geli ,bulu roma naik tapi yang pasti bukan cerita hantu tapi realiti dunia bila "berkasih" atau "bercinta" . Ok all, diakhiri dengan pantun dari Mr J dibawah:

Jom Kita berpantun...

Dua hari bermain hujan,
sehingga basah sampai ke lengan,
Penat sungguh Mr j beranggan,
Sampaikan terminpi dek Putri Kayangan..

Satu pagi dimalam hari,
Mereka sekawan membawa lori,
Diangkat Peti Sejuk sakit pula kaki,
Jiran ingat ada orang mencuri...

Bunga Mawar sungguh cantik,
Tapi sayang bisa durinya,
Saban hari Mr J mengira detik,
Adakah "sidia" sudah berpunya..


Pantun Ketiga tak ader kena mengena dengan Mr J OK~ T_T




Salam ceria , Mr. J
www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.


Link Adv RM10 Monthly :Berani Tengok-Ejen Prepaid
Translate This Blog : English * Chinese * German * Japan * Korea * Arabic * Filipino * Thai * Hindi *
Bookmark and Share Jom! Tonton Tv Online: [Tv1] [Tv2] [Tv3] @ Belajar Bahasa Iban?

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN WWW.PENGERINDU.COM► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©