Perang Siber antara penyokong Mahasiswa Adam Adli dan Ketua Pemuda umno P.J Utara Armand Azha Abu Hanifah.

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Semua pelayar alam maya sudah mengetahui kisah ini dan ini diteruskan lagi kehangatannya apabila peperangan dalam dunia siber atau maya masih lagi berlanjutan hingga kini diantara penyokong Mahasiswa Adam Adli .

Beberapa buah "page dan juga group" penyokong Adam Ali "We are all Adam Adli" ditubuhkan dalam masa beberapa hari ramai yang mengikuti dan hingga kini 21/12/11 Jam 9.23am groups Adam Ali mencecah 16 ribu lebih dan angka ini dianggarkan akan terus meningkat.


Sementara itu , 'perang' di Facebook juga berlarutan dengan penciptaan laman sinis "Kami Peminat Setia Bro Gemuk (Kaki Ludah)"

Ini adalah maklumbalas kenyataan Armand di Youtube yang mengugut mahu meludah dan menampar mahasiswa yang bertanggungjawah dalam insiden Sabtu lalu .

Adakah ini contoh seorang ketua?

Pelbagai komen yang berbaur sindir - menyindir dilontarkan kepada video ini diantaranya :

  • x mencerminkan akhlak Islam langsung tetiba je takbir..adoi benda2 cmni la yg membawa fitnah pada agama...duk pertahan gambo najib yg x layak pun nak jd pemimpin..pe nak jadi la ngan puak2 umno...bertobat la...sementara masa masih ade...

  • wahh yg dorang ni punya kurang ajar korang nampak... yg mahasiswa tu punya biadap korang tak nampak plak? sepatutnya bagus la ada camni... sama2 kurang ajar/biadap baru ada fight...

  • @Gagakputih1000 mmg bebal..tak sedar diuntung

  • @MrBromac pg la palestine...tolong lawan israel


Bukan itu sahaja , Adam Adli menerima pelbagai ancaman termasuk ancaman bunuh , ada satu video memaparkan dimana Adam Adli hampir ditumbuk oleh orang yang tak dikenali semasa membuat laporan polis .


Bagaimanapun Mr J tidak memihak dalam mana - mana pihak dalam isu ini kerana bagi Mr J "Politic is Rubbish" . Perkembangan Politik di Malaysia yang bergitu banyak rasuah , media TV dibawah kawalan politik dan banyak lagi gejala rasuah yang berprofil tinggi seperti contoh Kes Ketua Menteri Sarawak yang sampai sekarang Kerajaan terus mendiamkan diri sedangan 6 buah NGO dari pelbagai Negara mendesak kerajaan Malaysia melakukan siasatan dan sehingga kini "zero" .


Bonus:
1:All in 1 Home Player (3gp,flv,mkv,and more) MKV+HomeCinema+Coreaac.rar - 14.2 MB
2:Youtube Downloader + Player : Youtube Downloade + Player.rar - 19.1 MB
Subscribe untuk mendapatkan pelbagai aplikasi penting dan 167 flash game Percuma.
Siapakah Mr J? untuk mengenali beliau dengan lebih dekat lagi sila rujuk di "Testimoni" .
Bookmark and Share
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN WWW.PENGERINDU.COM► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©