Aku semakin hilang arah,

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert

Aku semakin hilang arah dan tujuan , apakah masa depan ku . Maljis Graduasi pun sudah lepas dan aku masih lagi terpingga - pinga mencari satu pekerjaan yang boleh menjamin masa depan ku. Adalah aku memilih ? tidak mungkin , kalau aku jenis pemilih pekerjaan tidak mungkin aku masih lagi bekerja sebagai Penjaga Cyber Cafe dan online 12jam .


Mungkin itu dilema yang selalu dialami oleh setiap graduan baru seperti aku tambahan pula mencari pekerjaan bukanlah sangat senang . Bayangkan graduan baru adalah melebihi permintaan pekerjaan , berbagai iktihar sudah ku cuba , SPA sudah ku isi dan juga pelbagai jenis lagi borang online tapi mungkin nasib belum menyebelahi aku .

Family aku asyik mengharapkan aku mendapat kerja "goverment" tapi bukan senang nak dapat kerja kerajaan . Aku tak kisah apa jua pekerjaan tapi kadang - kala manusia itu hipokrit dan mungkin aku tidak akan balik ke kampungku sekiranya aku masih belum mendapat pekerjaan yang bagus. Dan aku pernah disindir dengan sindiran " bro , ko graduate , belajar tinggi tapi takkan ko kerja CC je" , kekadang sindiran itu sedikit sebanyak membuatkan aku terasa .

Dan yang terakhir sekali bagi para graduate yang baru seperti aku kerja lah apa sahaja pekerjaan janji tidak menyalahi undang - undang , tuah ayam nampak dikaki , tuah manusia siapa tahu.






Iklhas ,
Mr.J @ Bungai Pengrindu
Admin
www.pengerindu.com



Don't forget to Follow / Subscribe
Bungai pengrindu


Add to Google Reader or HomepageSubscribe in NewsGator OnlineAdd to My AOLAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free DictionaryAdd to PlusmoSubscribe in NewsAlloyAdd to Excite MIXAdd to netomat HubAdd to fwickiAdd to WebwagAdd to Pageflakes

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.Pengerindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN WWW.PENGERINDU.COM► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©