Budak - budak sekolah

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Salam ceria semua.

I tak tau nak taip apa harini , sebab every friday i mesti akan busy tahap tenuk , mana taknyer budak - budak sekolah bukan ramai lagi masuk CC sampaikan aku pun macam nak sound je bebudak suruh balik rumah study ke, gi mancing ke atau buat benda berfaedah ni tak main game je kat dalam CC aku siap tadi ada seorang kalau tak silap i Guru agama dorang sebab sekolah budak2 ni sebelah jalan je dari CC aku kerja . ha, Guru agama tu siap bawah rotan huh~ nasib baik berbudak ni belum sampai dalam CC aku. Kalau tak mesti best tengok berbudak kena rotan , yelah i ni pun dah lama gak tak kena rotan sesekali sekala tengok adegan kena rotan live best juga dapatlah mengimbau kembali kisah silam dulu.

*Al - kisah 10 tahun dahulu

"jack lepas habis sekolah nak buat apa?" soal kawanku Iwan . Aku cepat - cepat menyiapkan kerja rumah yang diberikan Cikgu aku. " Wan, lepas habis sekolah kita gi mancing , sebab semalam aku nampat ada ikan besar kat sungei" balasku kepada Iwan. Waktu itu umur ku baru 13 tahun dan di tempatku menang tak ada aktiviti seperti zaman sekarang semuanya PC Game , Online Game dulu game aku ni la mancing dan mancing dan kekadang main juga guli , tapi yang aku paling minat adalah mancing .

Tentu bestkan bila difikirkan zaman sekolah - sekolah dulu , baru naik rumah , makan kejap lepastu tukar baju dan seluar zupppppsss hilang tengok - tengok dah kat bawah rumah ada -ada saja aktiviti .

Waktu aku dulu lain. Aku seorang je lelaki kakak aku main anak patung , aku pula sorang - sorang duk bawah rumah entahlah kekadang macam - macam juga benda aku kerjakan dalam stor Ayahku , sebab dulu suka tengok cerita Magaver (ala cita mat salleh tu , dia boleh buat apa benda untuk buka kunci etc) jadi aku eksperimen' kanlah radio Ayahku . hiihhiih.. buka2 last2 rosak dah mungkin sebab perasaan ingin tahu , apa lagi ayahku mengamuklah.. T_T .

Kalau tak ada aktiviti i suka ikut kawan - kawan gi mancing , dapat ikan pun ikan puyu je . hihihi.. sampai kekadang i mancing tanpa pakai selipar, dulu mancing pakai batang ubi pun jadi. Ha, satu lagi , aku paling seram kalau Ayah aku balik time aku tak ada di rumah , so aku kena balik rumah sebelum ayahku balik kerja , itu yang tak best . hiihih.. kalau tak hurm kenalah satu rotan kat tangan aku.

Sekarang budak - budak cukup bertuah , balik rumah main PC games etc. kalau dibandingan kan dengan Zaman i dan yang sewaktu dengan i.


Apa yang kamu lakukan selepas balik sekolah dahulu?
  • main guli.
  • main layang - layang
  • pergi mancing
  • lastik burung
  • main kahwin - kahwin
  • main masak - masak
ada sesiapa nak tambah?


Salam ceria ,
Mr. J
www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.

Ingin artikel anda disiarkan sini? senang sahaja "Emailkan" sahaja kepada kami.

Bookmark and Share

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN WWW.PENGERINDU.COM► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©