Kura - kura

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Pada suatu hari , ada tiga orang sahabat ~~~ Erkkk.. xkan nak buat cam karangan primary school. hiih.. macamni citernye, last - last week (bukan minggu lepas) i ada pergi memancing kat area Nilai kot kat Spring Hill .

Tapi sebelum itu ada i nak minta maaf sebab gambar kat bawah maybe seksi sikit, tapi i dah kaber2 , bila i nak cut sikit cacat plak pic tu .


*sejam selepas membalingkan umpan dalam kolam

"Aduiii , dahlah cuaca panas tapi seekor ikan pun xnak singgah" keluh si Mathew . Sedang aku asyik membakar rokok aku dapati tali pancing aku ada sedikit pergerakkan entiti yang aku sendiri tidak tahu ditarik perlahan - lahan dan tidak seperti sentapan ikan pengerakan tali pancingku bergitu halus bergerak umpama ditiup angin sehinggalah tali pancing aku dibawa ke tebing kolam dan aku hanya memerhatikan sahaja manatau kot - kot ikan jenis baru , tiba - tiba aku tersentak melihat susuk entiti tersebut timbul dari air dan sahlah kura - kura dan aku terus menjerit seperti kena histeria yang amat sangat "tiewwwwwwwwwww tiewwwwwwwww , Labi - labi erkkk ukaiii kekuhakkkkk kekuuhakkkk" jeritku dalam bahasa Iban .

Mathew terus berlari mendekatiku . Dan apa lagi aku dengan rakusnya cuba menangkap kekura tersebut tanpa disangka bahawa kekura itu bukan keseorangan tetapi dia bawa geng dia seorang dan aku cuba menangkap kedua - duanya sekali . Dan akhirnya aku berjaya menangkap kedua - dua ekor kekura sekaligus dan memecahkan rekod lama aku dulu di serdang , Selangor dengan seekor kura - kura .

Mr.J @ bp bergambar dengan 2 ekor kura2 dan mathew .

Bangga dengan pencapaian terbaru dengan 2 ekor kura - kura , kami pun balik tetapi yang peliknya seekor anak ikan pun tak dapat , apalah nasib erkkk nasib juga dapat kekuhak 2 ekor dapat juga melengkapkan slogan ( tidak balik dengan tangan kosong ) .

Korang fikir apa saya buat dengan 2 ekor kura - kura itu ?





Iklhas ,
Mr.J @ Bungai Pengrindu
Admin
www.pengerindu.com





Don't forget to Follow / Subscribe
Bungai pengrindu


|| Masalah Cinta?|| Novel Pendek || Blog Wiget|| Blog Template || TV1 Online || TV2 Online || TV3 Online || Ebook || Software|| Animasi Borneo ||
Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH



Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.Pengerindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN WWW.PENGERINDU.COM► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©