Ikan Pari Sumpahan ? Shovelnose Ray

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Pernahkah anda melihat video mengenai Ikan Pari Sumpahan samada di Youtube ataupun Handset kawan . Ramai juga yang mempercayainya. Pelbagai versi mengenai Ikan Pari Sumpahan , ada yang mengatakan , seorang anak menendang Ibunya ketika Ibunya sembahyang . Tapi semua itu tipu dan ini sedikit analisis yang dapat dijumpai di Google dan juga mak cik Yahoo .

Sebenarnya Ikan Pari tersebut bukanlah manusia yang disumpah seperti apa yang digambarkan di dalam Youtube atau mana - mana hp kawan , kalau zaman belum ada Internet rasa - rasanya baru dapat tipu sikit . Ok , ini sedikit sebanyak mengenai Ikan Tersebut yang dipanggil Shovelnose Ray . Dan mungkin bentuknya sedikit pelik , masih ada 80% lautan dalam masih belum diterokai manusia , macam - macam kehidupan laut dalam yang pelik - pelik .

The Eastern Shovelnose Ray can be recognised by its wedge-shaped disc, its long triangular snout and its colouration. It is usually sandy-coloured above and may have darker blotches. The lower surface is white with irregular dark flecks. the species grows to 1.2 m in length. australianmuseum .
Anda masih tidak percaya ? . Terpulanglah ramai pemikiran orang Malaysia agaknya masih percaya benda yang kabur , banyakkan seacrh Google & yahoo dahulu sebelum membuat kesimpulan , tengok national geographic ke.. ni x asyik tengok cerita bawang putih bawang merah je.. ihhi.

Posting ini i dedicated kepada peng'komen - komen yang masih mempercayai " Ikan Pari Sumpahan Ibu" atau "Anak Derhaka disumpah menjadi Ikan Pari"

Video dari Youtube :anak derhaka kepada ibu jadi ikan parijadi , fikir - fikirkanlah .


Salam ceria ,
Mr. J
www.pengeRindu.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©