"Masalah" mampu mengubah identiti seseorang.

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Hidup ini sungguh tidak adil, kenapa masalah perlu wujud ? kenapa aku perlu ada masalah ? kenapa manusia ada masalah? dan kenapa masalah tidak pernah selesai ?. Sampai kadang - kadang minda seseorang individu tidak mampu lagi menahan masalah sehinggakan menyelesaikan masalah dengan cara "pintas" samada merompak , meragut atau mencuri itu tergolong dalam masalah kewangan .

Dari keadaan riang kepada murung dan dari perwatakkan yang ceria kepada panas baran , kenapa itu berlaku? satu sebab kerana "masalah".

Dan menyelesaikan diri dengan cara "membunuh diri" pun ada , dan sudah pasti masalah akan hilang, hilangkah masalah dengan cara "membunuh diri"? . Ya, masalah akan hilang dengan membunuh diri tetapi itu hanya pada minda dan akal seseorang yang tidak mampu untuk berfikir dengan bijak .

Mr J tak mahu menguraikan masalah cinta disini, tetapi masalah yang lebih nyata . Setiap orang mempunyai "masalah" mereka sendiri dan begitu juga dengan Mr J , masalah memang tidak pernah "settle" malah semakin bertambah dan kadang - kadang lebih indah menjadi seekor burung yang bebas berterbangan di hutan . Terbang tinggi melayang nun jauh di puncak langit dan melihat "kemasalahan" manusia dibawah.

Dari "masalah" hingga akan menimbulkan "stress" dan akan menganggu pemikiran sesorang individu tersebut makan akan terjadilah "amuk" dan mungkin lebih parah lagi akan menjadi "gila" .

Kenapa aku ada masalah?
Aku tak dapat menangani masalah lagi?
Aku dah tak ingin hidup dengan masalah.


Semoga masalah i dapat diselesai . Mr J


Salam ceria ,
Mr. J
www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.
Get Top Commenter Awards?


Sila lawati

Koleksi MTV & Lirik lagu Best!

Translate This Blog : English * Chinese * German * Japan * Korea * Arabic * Filipino * Thai * Hindi *

Bookmark and Share

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©