Yang buruk dan si Kacak rupa.

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Terima dengan seadanya dan ini adalah ujian bagiku di dunia ini ...

Mungkin itu yang difikirkan dalam hati seorang insan yang tidak bernasib baik seperti masyarakat lain di dunia dengan memiliki rupa paras yang agak menyeramkan bagi kanak - kanak tapi apa boleh buat dan kita yang memiliki paras rupa yang boleh dikatakan sempurna pun masih nak taruk plastik , hidung tak mancung nak juga bagi mancung .

Tapi bagi Mr J , apalah sangat paras rupa dan rupa tiada bezanya , gemuk , kurus , cantik dan kacak itu hanya sementara dan apa yang lebih penting adalah nilai murni dan sikap individu itu sendiri.
Gambar ini dikirim ke email Mr J , dan dipercayai insan ini menghidapi penyakit sehingga menyebabkan bentuk badan beliau kelihatan seperti gambar diatas.

Sudah lumrah manusia dan yang buruk akan dihina dan dijauhi tetapi yang Kacak dan cantik akan terus dipuji dan dipuja. Kenapa? hanya kerana paras rupa.

siapa yang tak kenal pelakon bulan baru (bukan datang bulan) pujaan ramai wanita di dunia , tak kurang pula di Malaysia.

Dan jadilah diri anda sendiri , berbangalah dengan diri anda sendiri! Andai anda memilikki rupa yang cantik dan kacak bersyukurlah dengan kurnianNya dan janganlah bongkah dan sombong .

Uolss! hari ini Mr J tak sempat tengok sinetron si buruk dan si cantik rupa..haha


Salam ceria ,
Mr. J
www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.


Link Adv RM10 Monthly :Berani Tengok-Ejen Prepaid
Translate This Blog : English * Chinese * German * Japan * Korea * Arabic * Filipino * Thai * Hindi *
Bookmark and Share Jom! Tonton Tv Online: [Tv1] [Tv2] [Tv3] @ Belajar Bahasa Iban?

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©