Gambar di Kampung Rumah Panjang Tr Linus , Muara Sg Kut 2 .

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
http://img705.imageshack.us/img705/894/29122009174.jpg
Mr J sedang menikmati udara segar.
Apa macam ? baring di tepi sungai sambil ditiup oleh angin - angin disekitar Sg. Rajang ( Muara Sg Kut , tidak jauh dari pekan Dalat.) Gambar Mr J tengah dok lena baring tu semasa menunggu Ekspress Air yang menghubungankan Para Penduduk Rumah Panjang dengan pusat bandar Sibu Sarawak dan penjalanan mengambil masa 2 Jam duduk dalam Ekspress atau bot .

Tapi sedang asyik mengelamun mengingatkan kembali kisah - kisah kekasih gelapku yang ditinggalkan di Seremban dengan tiba - tiba muncul 2 ekor dugong yang menganggu dan menghalang angin daripada mengena aku. ini lebih kurang kes nak masuk frame lah ni.

http://img190.imageshack.us/img190/908/29122009173.jpg

Graviti perubahan interframe akan menyebabkan badan dan kepala seseorang itu senget.


29122009181.jpg

Inilah Rumah Panjang kaum Iban di Sarawak , itu baru gambar separuh je belum ambil full tapi Mr J tak ada tempat mana nak take pic rumahpanjang selangkah berundur ke belakang alamatnya jatuh sungai lah nanti kena telan dek bujang senang.


http://img199.imageshack.us/img199/3000/29122009179.jpg

Tu yang dalam perahu adalah saudara ayah Mr J , dia tengah memukat di tepian sg. Rajang dengar khabar banyak juga udang dan ikan yang dia dapat. So far , percutian ke Kampung Datuk Mr J agak menarik tambah pula malam 26th Dec ada maljis perkhawinan. Sampai pagi meriah!!!. havoC!


Salam ceria ,
Mr. J
www.pengeRindu.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN WWW.PENGERINDU.COM► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©