Wajah Ayu dan Cantik tetapi "pelacur"

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Kenapa dan mengapa? Itu persoalannya. Terlebih dahulu Mr J mohon maaf andai kata entry ini membuatkan anda terasa sekiranya anda "cantik tapi melacur" .

Siang dia berwajah ayu dan cantik , setiap senyuman dia pasti akan membuat ramai jejaka jatuh hati tetapi malam dia berubah , maruah bukanlah masalah bagi dia dan yang penting mendapatkan wang dengan cara yang cepat dan senang dan itulah "dia".

[IMG_1953.JPG]
Cantik dan seksi merupakan kemestian bagi seseorang pelacur.

Lihatlah dimana - mana muka suratkhabar atau di siaran Televisyen lebih - lebih lagi yang mengutarakan isu - isu semasa seperti 360 yang diacarakan oleh Mazidul Akmal Sidek . Mr J tertarik dengan pelbagai isu seperti pelacuran dan setiap kali membaca atau melihat di kaca televisyen dan ada satu yang menghairankan iaitu setiap wajah pelacur adalah berwajah cantik dan ayu tetapi kenapa mereka sanggup mengadai maruah dengan perbuatan yang terkutuk bergitu? majoriti .

[IMG_2939.JPG]

Andai kata mereka bekerja di syarikat jualan langsung dan Mr J percaya mereka mampu mendapat pendapatan lumayan dengan menggunakan "bonus" iaitu wajah yang cantik untuk menarik pelanggan untuk membeli sesuatu produk , tapi sayang sekali "bonus" telah disalahgunakan.

Mungkin kerana kesempitan hidup dan kesempitan wang memaksa mereka melacurkan diri? Bagi Mr J itu bukanlah alasan untuk menjadi pelacur pada zaman ini , di Malaysia melambak kerja kosong.

Itu baru kancah pelacuran dan belum lagi masuk ke dalam pelacuran yang berselindung dalam rumah urut terutamanya rumah urut yang menawarkan pekhidmatan "urutan batin" . Industri Pelacuran adalah pekerjaan yang tertua sekali.

Berikut perbualan Mr J di Ym dengan rakan mengenai isu "wajah cantik tetapi pelacur".

Mr J & izxat40

Mr J : bro, nape ramai pelacur bermuka cantik ?

izxat40: kalau tak cantik bro sape nak , betul x.

Mr J: betul3.


Mr J & sitimariapinky

Mr J : hai , busy ke? kalau tak nak tanya sikit.

sitimariapinky: yup.

Mr J : i tanya jgn marah ok

sitimariapinky: cakap je lah, marah bukannye leh cubit , belasah u dalam pc.

Mr j : ok , nak tanya. kenapa ramai pelacur wajah cantik best ke kerja macamtu?

sitimariapinky: isk ape punye soklan lah, ok i jawap. tak cantik sape nak , kerja best ke? mengangkang je kerja . sop set sop set selesai. . tak semua yg cantik melacur , yg tak cantik pun ramai ga.

Mr J : mengangkang perbenda? hehe

sitimariapinky: ask google

Mr J: ok, thank.
Dua perbuala yang sempat Mr J siarkan dan rata - rata mengatakan " Kalau Tak cantik Tak Laku".


*gambar dari blog mazidul

Salam ceria ,
Mr. J
www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.


Link Adv RM10 Monthly :Berani Tengok-Ejen Prepaid-Hanya 2sen
Translate This Blog : English * Chinese * German * Japan * Korea * Arabic * Filipino * Thai * Hindi *

Bookmark and Share Jom! Tonton Tv Online: [Tv1] [Tv2] [Tv3] @ Belajar Bahasa Iban?
Download Mp3 Sarawak , Malay Mp3 , Techno Mp3 . [#Blog Trick & Tips]

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©