Disclaimer

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
Bukan Sekadar Weblog Biasa - Sejak 2009 "Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Terima Kasih kerana mengunjungi atau melayari laman pengeRindu.com yang semestinya dengan tagline "Bukan Sekadar Weblog Biasa" , tidak payah diringkaskan lagi kerana Tagline sudah dapat menceritakan segalanya mengenai Weblog www.pengeRindu.com.

Logo Rasmi PengeRindu.


Setiap Gambar yang disiarkan tidak semestinya 100% milik www.pengeRindu.com dan sebilangannya adalah didapati daripada sumber seperti gambar - gambar yang dikirimkan kepada kami . Setiap gambar yang disiarkan mulai 2011 akan diletakkan watermark offical daripada Team Pengerindu .


Bagi sesiapa baru sahaja join page ini anda harus tahu bahawa page ini akan memaparkan pelbagai isu yang tidak akan disiarkan di mana-mana akhbar dan ianya adalah daripada pelbagai sumber alternatif dan juga kiriman daripada individu persendirian untuk dipaparkan.  
Satu lagi , disini banyak gambar yang memaparkan makanan2 istimewa dari Borneo dan sebilangan adalah tidak halal dan tidak perlulah anda berhujah bijak pandai agama disini sekiranya anda tidak makan makanan 'tersebut' ( non halal ) maka janganlah komen dan like .  
Mungkin cara dan sebilangan masyarakat adalah berbeza berdasarkan tempat bak kata perpatah "lain padang lain terkukur", andai ada silap salah atau apa jua cadangan sila email kepada kami di info@pengerindu.com . 


http://s9.postimage.org/80rizdx9r/HEADER_official_done.png
2011 - 2012 ( 2 Corak Kala Jengking Tribal Emas dengan "Bungai Terung" )


2011 - 2012 ( Support Kempen Kesedaran Perjanjian Perkara 18 Sarawak & 20 Sabah )


2013 Official Header Lebih Megah - Masih mengekalkan Corak Tribal Tattoo
+ Borneo Scorpion dengan Bungai Terung
( Iaitu merupakan Identiti masyarakat di Borneo)
+ Pahlawan Borneo .
+ Burung Kenyalang yang merupakan Burung Suci di Borneo.


September 2013 : Pengerindu Glow menampilkan 3 Bunga Terung Dayak Iban , bercahaya dan nampak bersinar.Gambar :
Terdapat dua jenis Watermark untuk gambar yang disiarkan di www.pengeRindu.com iaitu :

1: Owned by : Hak Milik Asli daripada Team PengeRindu.com - Gambar yang telah di edit , tidak lagi dalam bentuk asal atau seperti sediakala maka gambar tersebut akan menjadi hak milik pihak www.pengerindu.com .

2: Hosted @ : Di "Host" kan atau disiarkan di www.pengeRindu.com dan bukan milik asli. Gambar daripada sumber lain yang dikirimkan mahupun didapati dari sumber carian yang lain sekiranya gambar tersebut mempunyai pemilik maka pihak pengeRindu akan memberikan Kerdit kepada pemilik gambar tersebut.

Contoh seperti Gambar dibawah:


Artikel :
1: Setiap Artikel yang disiarkan disini adalah milik penuh Team Pengerindu melainkan yang diambil daripada forum,blog,website atau mana - mana sumber yang lain maka artikel tersebut ada diberikan kerdit dalam Nama atau alamat url pemilik asli .

2: Tidak kesemua artikel yang disiarkan dapat dikerditkan kepada pemilik asal kerana kemungkinan artikel adalah dikirim melalui email ataupun yang telah menjadi "double , triple " hak milik.

3: Sekiranya anda mendapati Artikel yang disiarkan dalam www.pengeRindu.com adalah milik anda sila Hubungi Kami serta merta dengan bukti bahawa anda adalah pemilik sebenar dan kami akan membuang artikel tersebut ataupun meninggalkan Kerdit kepada anda.

4: Sekiranya anda berminat untuk menyiarkan artikel menarik anda di www.pengeRindu.com anda bolehlah emaikan terus kepada kami di sini .
Komen :


Pihak www.pengeRindu.com tidak bertanggungjawap atas segala komen yang ditinggalkan samaada melibatkan Politik , Agama dan Bangsa , untuk pengetahuan semua Pihak www.pengeRindu.com akan cuba untuk memantau setiap komen yang ditinggalkan dan sekiranya dirasakan tidak bersesuaian maka kami berhak untuk membuang komen tersebut.

Perkongsian Artikel atau " Copyright / Copy Paste "

Anda dibenarkan untuk menyebarkan ataupun mengambil mana - mana artikel dalam www.pengeRindu.com tetapi dengan syarat anda perlulah meletakkan alamat "www.pengeRindu.com" pada setiap artikel yang anda hendak ambil. Sekiranya anda gagal berbuat demikian dan dikesan oleh Team Pengerindu maka tindakan akan diambil.

*Semua bentuk Movie yang dikongsi disini adalah bukan milik pengeRindu Media Network ianya adalah daripada carian serta diambil daripada laman perkongsian di Internet . Kami tidak menyimpan apa - apa data movie mahupun apa jua media yang menlanggar akta cetak rompak.


 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©