Soal Jawap Tentang Cinta : Cinta tanpa hubungan Seks , adakah anda masih percaya Cinta itu tidak bernafsu?

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Salam Ceria kepada semua pengujung pengerindu.com dan sekali lagi saya ingin memperkenalkan diri saya iaitu saya Amy yang akan mengutarakan masalah - masalah mengenai Cinta pada masa ini.

Kalau tidak silap Amy , Mr J pernah membincangkan isu ini dahulu dan pernah membuat sedikit online survey "seks sebelum kawin" . Dan kali ini Amy nak tanya pendapat semua pembaca pengerindu iaitu mengenai Cinta dan ramai anak muda sekarang terutamanya kaum wanita ramai yang kecundang dengan pujuk rayu untuk membuktikan Cinta dengan menyerahkan tubuh badan kepada lelaki yang dicintai. Adakah itu tindakan bijak atau kurang berakal? biar anda sendiri menilainya.

Kebanyakkan pasangan pada zaman sekarang ramai pernah melakukan hubungan seks sebelum kawin lebih - lebih lagi waktu bercinta kalau tak pun "ringan - ringan . Amy malas nak cerita benda ini tetapi sebagai wanita Amy rasa berhak untuk bersuara . 1 sahaja tips untuk anda sekiranya pasangan anda mengajak anda melakukan hubungan seks iaitu cakap kepadanya " kalau u nak buat , biar u jumpa family i dan bincang pasal kawin lepas kawin sukahati u lah yer.." atau u cakap " kalau u betul sayangkan i , u tak akan buat benda macamni kat i , malah u akan jaga i...."

Amy sedih lihat kes buang bayi sekarang , semakin menjadi - jadi. Lelaki satu wanita pun satu. Bila dua - dua dah dapat rasa sedap sampai tak ingat dunia , bila perut dah kembung baru ingat.

*Mr J sorry ekk.. bukan nak marah lelaki .. sikit-sikit je..

Salam Ceria,
Amy


Subscribe
untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.
Link Adv RM10 Monthly :Berani Tengok-Ejen Prepaid-Radio IkonFM
Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH
Iklan banner 468px × 60px
Translate This Blog : English * Chinese * German * Japan * Korea * Arabic * Filipino * Thai * Hindi *
Bookmark and Share Jom! Tonton Tv Online: [Tv1] [Tv2] [Tv3] @ Belajar Bahasa Iban?
Download Mp3 Sarawak , Malay Mp3 , Techno Mp3 . [#Blog Trick & Tips]

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN WWW.PENGERINDU.COM► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©