Pemuda Mati minum asid yang disangka botol Beer .

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Kes ini terjadi di Kampung Hilir Sibu Sarawak , 13 February 2011 . Seorang pemuda yang bernama Ramadan Abdullah 26 tahun meninggal dunia pada pukul 9.30 malam di Unit kecemasan ICU Hospital Sibu .

Menurut rakan mangsa , mangsa membawa asid yang dimasukkan dalam botol Beer dan rakan mangsa tidak mengetahui kenapa mangsa membawa asid tersebut .

Ramadan dikatakan tersalah mengambil beer tanpa melihat label yang telah ditandakan dan kemungkinan botol asid itu diletakkan bersama botol beer yang lain dan mangsa terus menenguk sehingga setengah botol. Akibat daripada perbuatan itu mangsa terus dibawa ke klinik 1Malaysia di Jalan Teku , Sibu .

Tersalah minum : Ramadan dikatakan meninggal kerana tersilap minum dan terminum asid.

Melihat keadaan yang sangat teruk akibat Asid tersebut , mangsa dikejarkan ke hospital besar Sibu , Sarawak . Mangsa Meninggal dalam lingkungan 9.30 malam.

Punca utama mangsa membawa botol beer yang diisi asid tidak diketahui .

*Sepertimana yang dilaporkan di Akbar Utusan Borneo yang bertarikh 14 February 2011 dalam ruangan Berita Iban

Ini pula pendapat Mr J sendiri , kenapa dan mengapakah mangsa membawa botol beer yang berisi asid untuk keluar . Adakah untuk kegunaan sendiri [ untuk membunuh diri ] ataupun untuk mencederakan orang lain .

Ada sumber dari rakan Mr J mengatakan mangsa dalam keadaan khayal ataupun mabuk sebelum meneguk air asid yang diisinya dalam botol beer tersebut. Hanya si mati sahaja yang tahu sebabnya.

Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.
Link Adv RM5 Monthly :Berani Tengok-Ejen Prepaid
PengeRindu Network : Gallery & Koleksi Mtv Lirik Lagu

Bookmark and Share Jom! Tonton Tv Online: [Tv1] [Tv2] [Tv3] @ Belajar Bahasa Iban?
Download Mp3 atau Toturial Menarik[#Blog Trick & Tips]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©