Pilihanraya Sarawak Hangat sekali.

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Sejak beberapa hari ini Mr J sibuk dengan menyibukkan diri dengan aktiviti menziarahi kempen - kempen yang diadakan tak kiralah dari mana - mana party pun dan yang penting sesiapa yang diberi mandat oleh rakyat haruslah bertanggungjawap untuk menyelesaikannya.

Mr J tak nak ulas lanjut mengenai parti mana yang diramalkan menang kerana kat Sarawak sini susah sikit Mr J nak ulas panjang - panjang , risau pula nanti kena serangan ddos macam laman web sarawakreports , malaysiakini dan beberapa media alternatif selepas menyiarkan ulasan - ulasan yang membangkitkan kemarahan si "Peh Moh @ Pai Mau @ Uban " .

Apa - apa pun semuanya akan terjawap malam 16 April 2011 , Mr J dikawasan majoriti Cina dan yang Mr J tahu undi masyarakat Cina adalah susah untuk diramal .

Ada juga kempen yang mengunakan wang bagi meraih undi penduduk di Sarawak tetapi tidak dilaporkan kerana risau atau takut akan dibuang kerja mahupun dilenyapkan dari Kepulauan Borneo ataupun dibuang ke dalam Sungai Rajang .

Dan yang pasti fenomena politik di Sarawak kali ini menampakkan kematangan serta banyak kesedaran penduduk selepas pilihanraya tempoh hari yang dimenangi oleh Wong Ho Leng di Sibu .

SARAWAKIAN!! Undi anda hak anda!! jangan sampai semuanya TERGADAI lagi!! Cukuplah kita menderita lama .

Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.
Link Adv RM5 Monthly :Berani Tengok-Ejen Prepaid
PengeRindu Network : Gallery & Koleksi Mtv Lirik Lagu
Bookmark and Share Jom! Tonton Tv Online: [Tv1] [Tv2] [Tv3] @ Belajar Bahasa Iban?
Download Mp3 atau Toturial Menarik[#Blog Trick & Tips]
Link to this Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©