Naga hanyalah Mitos atau cerita Dongeng . Bukti Naga Sebenar - Gambar .

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Naga adalah satu haiwan yang simbolik dengan negeri China bahkan Naga adalah haiwan yang paling kuat sekali didunia tetapi persoalan yang tetap misteri mengenai kewujudan Naga mula disangkal kerana tiada bukti kukuh seperti tulang peninggalan seperti bukti yang ditinggalkan oleh Zaman Dinosaur.

Tapi kali ini Mr J ada membuat sedikit bedah siasat (Tapi boleh terima ke?) , terpulang kepada anda semua untuk membuat penilaian .

Sebenarnya Naga adalah Zirafah kalau tak percaya mari dengar sedikit cerita daripada Mr J ;

Pada zaman Dinasti - dinasti Cina seorang perdagang Eropah telah membawa seekor Zirafah untuk dipersembahkan ataupun sebagai hadiah persahabatan. Zirafah tersebut telah dimuatkan kedalam satu kotak tetapi tidak dapat menyembunyikan sepenuhnya badan haiwan tersebut , maka satu lubang ditebuk di kotak untuk membolehkan Zirafah mengeluarkan kepalanya .

http://1.bp.blogspot.com/-X9tn17Vr3HM/TcF88ja_BqI/AAAAAAAACtU/jxHvO-FFMWo/s1600/ZIrafah-Dragon-pengerindu.jpg
Adakah anda setuju dengan Mr J ?

Maka perdagang-perdagang eropah pun berlayarlah ke Negara Cina dan sesampainya di Pekan Cina , seluruh warga rakyat jelata pun cina menyambut kedatangan mereka dan mereka terkejut kerana melihat satu makhluk seperti Ular yang mirip warna ular sawa di kotak hadiah perdagang tersebut , oleh kerana rakyat Cina tidak pernah melihat Zirafah maka mereka membuat andaian tersendiri yang Zirafah tersebut tidak memilikkin badan dan hanyalah seperti ular sedangkan mereka hanya melihat sehingga paras leher sahaja.

Maka sehingga sekarang imaginasi Naga telah diubah - ubah mengikut musim tertentu dan yang pasti Zirafah buat taik Naga pula dapat nama.Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.
Link Adv RM5 Monthly :Berani Tengok-Ejen Prepaid
PengeRindu Network : Gallery & Koleksi Mtv Lirik Lagu
Bookmark and Share Jom! Tonton Tv Online: [Tv1] [Tv2] [Tv3] @ Belajar Bahasa Iban?
Download Mp3 atau Toturial Menarik[#Blog Trick & Tips]
Link to this Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©