Blog Trick : Membuat Password di Entry blog.

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Kembali dengan trik dan tips blogger , kalau diikutkan memang banyak blog serta website yang menyediakan pelbagai trik tersendiri dan kali ini Mr J nak kongsikan bagaimana hendak meletakkan password atau kata laluan ke dalam sesebuah artikel atau entry/posting di dalam blogspot ? seperti contoh gambar dibawah dan sila lihat Demo Entry Password disini.


Baiklah anda telah lihat Demo bagaimana Entry/Post yang mempunyai Kata laluan berfungsi , dan sekarang Mr J akan menunjukkan sedikit langkah yang cukup senang sekali untuk anda semua. Mula - Mula sila back up kan Theme Blog anda untuk persediaan , manalah tau tersalah edit kod jadi berselerak theme blog anda.

Langkah Pertama :

<script type="text/javascript" src="http://www.vincentcheung.ca/jsencryption/jsencryption.js"></script>

Copy Kod diatas dan masukkan diantara : <head> disini </head> dan Save.

Langkah Kedua :

Selepas anda publish post di blog anda dan seterusnya tekan [ Edit Post - Edit Html - dan Copy ] semua Html dalam posting anda itu, Sila rujuk gambar dibawah ini :


Setelah anda Copy semua Html , sila buka JavaScript Encryption ,

Langkah 3: [ untuk langkah ini anda akan berada di laman web JavaScript Encryption ]
  • 1 : KEY = Masukkan "Password yang untuk Posting anda" [ cth : mrjlovefashasandha ] dan Klik Butang [ Select ]
http://2.bp.blogspot.com/-zcHAXE4OLk4/TXfNsKMAOlI/AAAAAAAACjE/thLXmeI9hSU/s1600/pengerindu.JPG
  • 2 : PLAIN TEXT = "Paste" kan kesemua isi html yang di'copy' tadi. [rujuk Langkah 2]
Perhatian : Ingat! anda hanya perlu mengisi dua bahagian itu sahaja dan yang lain jangan sentuh!
  • Selepas Plain Text diisi dengan Html Post yang di'copy' tadi maka teruskan tekan Butang [Encrypt].
  • Bahagian Cipher Text terdapat banyak tulisan selepas anda menekan Encrypt , sila abaikan dan jangan sentuh apa - apa .

http://1.bp.blogspot.com/-_QYklzet8JE/TXfNruudDBI/AAAAAAAACi8/9I30QC4Rz3I/s1600/pengerinduhack.JPG
  • HTML Code = Kita terus sahaja Copy kan semua huruf yang ada dalam HTML Code dan kemudia pastekan kedalaman ENTRY/POST yang anda ingin letakkan Password tadi. Rujuk gambar dibawah :

http://4.bp.blogspot.com/-66UGmIhVqp4/TXfRT1oD8NI/AAAAAAAACjM/gqSxW0DFInE/s1600/posthack.jpg
Dan Klik Publish . Semoga Berjaya! Terbukti berhasil dan telah dicuba oleh Mr J sendiri . Klik untuk melihat Demo di sini dan password [ mrjlovefashasandha ]. Jangan lupa untuk melawat artikel yang lain mengenai Trick dan Tips dalam Blogspot disini.



Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.
Link Adv RM5 Monthly :Berani Tengok-Ejen Prepaid
PengeRindu Network : Gallery & Koleksi Mtv Lirik Lagu
Bookmark and Share Jom! Tonton Tv Online: [Tv1] [Tv2] [Tv3] @ Belajar Bahasa Iban?
Download Mp3 atau Toturial Menarik[#Blog Trick & Tips]
Link to this Post :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN WWW.PENGERINDU.COM► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©