Persamaan Ketupat dengan " Mengumpat ".

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Bertemu kembali, kali ini Mr J nak cerita pasal persamaan pula dan bukan pasal perumpamaan eh, persamaan dan perumpamaan sama ke tak? Apa - apapun biar Mr J meneruskan ceritera mengenai perhubungan antara "Ketupat dan Mengumpat" .

Menurut WikiMrJ Ketupat adalah sejenis makanan yang selalu dimakan apabila tiba waktu Hari Raya Aidilfitri bagi yang beragama Muslim di Malaysia dan juga di beberapa buah Negara . Untuk menghasilkan Ketupat anda memerlukan Beras dan daun nipah atau daun kelapa.


Sebelum membuat ketupat yang sempurna anda perlulah mengambil kelas menganyam ketupat anda boleh rujuk di blog cukelat.blogspot.com cara untuk menganyam ketupat.

Apa pula kaitannya dengan "mengumpat" ? ada banyak kaitannya bukan sahaja waktu membuat ketupat anda dapat mengeratkan hubungan diantara jiran - jiran , sahabat malah diantara ahli keluarga juga .

Bab yang paling best sekali apabila waktu menganyam ketupat ini biasanya dilakukan oleh perempuan baca sekali lagi "perempuan" dan kebiasaannya kaum perempuan tidak tinggal dengan "Mengumpat" ha........tudia.

Bagaimana Kejadian ini boleh berlaku ? untuk yang ini Mr J belum buat lagi hipotesis atau kaedah pembolehubah yang sesuai dan yang pasti bila kaum wanita membuat ketupat dan apabila kehabisan idea untuk dibualkan maka tanpa disedari mereka akan mengumpat tak kiralah siapa yang jadi mangsa janji ada modal untuk berborak.

Itulah persamaan diantara Ketupat dan Mengumpat . Mr J minta maaf sekiranya ada sesiapa yang tersinggung disini dan yang pasti Mr J bakal menjadi mangsa umpatan anda .


Bonus:
1:All in 1 Home Player (3gp,flv,mkv,and more) MKV+HomeCinema+Coreaac.rar - 14.2 MB
2:Youtube Downloader + Player : Youtube Downloade + Player.rar - 19.1 MB
Subscribe untuk mendapatkan pelbagai aplikasi penting dan 167 flash game Percuma.
Siapakah Mr J? untuk mengenali beliau dengan lebih dekat lagi sila rujuk di "Testimoni" .
Bookmark and Share
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©