Gambar Babi Saya : Saya ada membela 2 ekor Babi dan kini sudah Besar.

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Anda ada haiwan peliharaan yang comel dan manja? Kucing atau Hamster mahupun Anjing?, lain pula dengan Mr.J , Mr.J mempunyai haiwan belaan iaitu 2 ekor Babi Hutan yang kini dibawah jagaan Nenek Mr.J di Kampung . 

Babi ini semasa ditangkap Mr.J masih lagi kecil dan kematian Ibunya semasa Mr.J menjumpa dikawasan lereng hutan berdekatan dengan tempat tinggal Mr.J jadi saban hari Mr.J serta rakan menjadi penyiasat untuk mengekori anak Babi tersebut dan akhirnya mengesan Sarang Babi tersebut. 

Nenek Mr.J dikampung sedang memberi Babi Mr.J Makan..Jinak tau..

Setelah persiapan tanpa perancangan dibuat maka Mr.J serta rakan Mr.J pun bersetuju untuk menangkap anak babi tersebut waktu petang semasa tidur. 

Kami berjaya menangkap anak babi sebanyak 4 ekor , kesian Mr.J tengok Anak - anak Babi ini kesejukkan tidur tanpa Ibu kerana Ibu mereka telah ditembak oleh pemburu. 

Jadi Mr.J pun membawa balik anak Babi ini dan 2 ekor untuk rakan Mr.J manakala selebihnya untuk Mr.J . Dan kini 2013 , Mr.J mendengar berita dari kampung Mr.J bahawa Babi Mr.J telah pun beranak Pinak dan membesar. 

Bonus:
1:All in 1 Home Player (3gp,flv,mkv,and more) MKV+HomeCinema+Coreaac.rar - 14.2 MB
2:Youtube Downloader + Player : Youtube Downloade + Player.rar - 19.1 MB
Subscribe untuk mendapatkan pelbagai aplikasi penting dan 167 flash game Percuma.
Siapakah Mr J? untuk mengenali beliau dengan lebih dekat lagi sila rujuk di "Testimoni" .
Bookmark and Share
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©