Kebebasan bersuara tapi tidak bebas setelah bersuara, double standard ? Katak Goreng pun sodap..

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Salam Sejahtera , kali ini Mr.J cuma hendak meluahkan apa yang patut dirasakan hendak dikongsi kepada semua pembaca . Mungkin ramai pembaca telah mendengar berita penangkapan seorang aktivis pelajar yang bernama Adam Adli .

Adilkah? dan selesaikah segala isu dengan penangkapan seorang pemuda yang dikatakan menghasut rakyat supaya berdemo di jalanan ? , semua itu biar pembaca sendiri fikir dan jawap . Mr.J pun dah semakin kurang untuk menjawap atau membincangkan mengenai isu seperti ini yerlah .. silap bincang boleh makan saman,  inikan negara "kebebasan bersuara tapi tidak bebas setelah bersuara".Sedang kita tahu , bila seseorang itu mempunyai 'pangkat & kuasa' maka ianya agak 'keras' untuk diberikan tindakan undang-undang . Bukan Mr.J memperlekehkan undang-undang yang ada tapi agak selalu kita melihat 'bukti' di laman sosial di media youtube bagaimana seseorang itu bercakap dan berpendapat.

Seperti contoh , dimana 'ketua ngo' tersebut mengapi-apikan serta menyeru ahlinya dan orang ramai untuk membakar Bible iaitu Kitab Suci orang Kristian tempoh hari secara terang-terang ( tidak payah disebutkan namanya ) juga masih bebas berkeliaran tanpa sebarang tindakan undang-undang.

Katak juga adalah makanan yang cukup enak dan sedap dan Katak mempunyai harga yang tinggi disesetengah tempat. - Mr.J

Lagi satu , "individu yang berikutnya" secara terang menderang mencaci agama Hindu tetapi tiada sebarang tindakan dikenakan.

Mr.J semakin hairan dengan situasi di negara ini sekarang , seperti ada sesuatu yang tidak kena tapi Mr.J tidak mahu fikir sampai pening kepala kerana sistem undang-undang negara kita cukup untuk melakukan sesuatu .. itupun sekiranya tanpa 'dikawal' oleh 'sesuatu'.

- Mr.JTutorial : Bagaimana mencantumkan file 001 , 002 , 003 dengan HjSplitter?

Bonus:
1:All in 1 Home Player (3gp,flv,mkv,and more) MKV+HomeCinema+Coreaac.rar - 14.2 MB
2:Youtube Downloader + Player : Youtube Downloade + Player.rar - 19.1 MB
Subscribe untuk mendapatkan pelbagai aplikasi penting dan 167 flash game Percuma.
Siapakah Mr J? untuk mengenali beliau dengan lebih dekat lagi sila rujuk di "Testimoni" .
Bookmark and Share
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©