Facebook Hina Agama Kristian & Orang Sabah dan Sarawak kini dikecam hebat serta laporan turut dibuat!.

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Salam Sejahtera , nampaknya negara malaysia kejadian hina menghina semakin menjadi - jadi khususnya di jaringan Facebook . 

Kewujudan akaun facebook tersebut bukanlah baru tetapi sudah dikatakan berbulan - bulan dibuka dan mengeluarkan kata - kata yang penuh cacian serta hinaan kepada rakyat Sabah & Sarawak seperti mengatakan bahawa Rakyat tersebut adalah 'Anjing' , 'Babi Sial' dan juga menghina mencaci Agama Kristian.Semalam seorang MP dari Ranau telah melaporkan kepada pihak berkuasa mengenai Facebook tersebut.
Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi Datuk Dr Ewon Ebin berkata, pemilik laman sosial Facebook yang menghina agama Kristian dan Jesus sudah dikesan.
Anggota Parlimen Ranau itu berkata, identiti pengendali itu dikesan setelah pihaknya mengambil maklumat penuh profilnya di Internet daripada Cyber Security, agensi pakar keselamatan siber kementerian. 
Laporan polis juga dibuat di Kota Kinabalu kelmarin ekoran artikel yang dimuat naik ke Facebook dikenali "Semenanjung Malaysia Anti Sabah & Sarawak" yang disifatkannya biadap, berbaur perkauman dan menyentuh sensitiviti agama.
Daripada 'pemantauan' sahabat - sahabat Mr.J mendapati akaun yang lama telah dipadamkan kemungkinan banyak menerima 'report' di facebook tetapi 'individu' tersebut membuka kembali akaun tersebut sekali lagi .

Page yang beralamat di 'Semenangjung Anti Sabah & Sarawak' disini biar kita 'Doa' kan sahaja si pemilik page tersebut agar dapat makan ayam , ikan ..itik ...sayur seperti biasa.. 

Kemungkinan si pemilik page tersebut ada kisah silamnya tersendiri mungkin dia pernah kalah lumba lari dgn orang Sabah & Sarawak masa kecil atau mungkin dia pernah kalah main guli sama orang Sabah & Sarawak sewaktu ketika dahulu.

Yang Pasti kita semua akan terus memerhatikan Kes ini berjalan .

- Mr.J

Bonus:
1:All in 1 Home Player (3gp,flv,mkv,and more) MKV+HomeCinema+Coreaac.rar - 14.2 MB
2:Youtube Downloader + Player : Youtube Downloade + Player.rar - 19.1 MB
Subscribe untuk mendapatkan pelbagai aplikasi penting dan 167 flash game Percuma.
Siapakah Mr J? untuk mengenali beliau dengan lebih dekat lagi sila rujuk di "Testimoni" .
Bookmark and Share
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©