Koleksi keratan akhbar , liputan media serta temubual Mr.J

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
Bukan Sekadar Weblog Biasa - Sejak 2009 "Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Bidang Lakonan - Drama - 
Mr.J juga membintangi sebuah Drama "IBAN TAIKO" turut dibintangi Donny Lang, Stevenson, James Ruai dan lain . Drama berdurasi 13 episod di Astro Tvi pada 2014 yang diarahkan oleh seorang pengarah serba boleh dan pernah mengarahkan beberapa drama seperti "Kisah Bujang Sepah" di semenangjung Malaysia iaitu En. Fahizal Abdullah. 

Keratan Akbar The Borneo Post 16/7/2014
Drama tersebut diterbitkan oleh "Allen Tinggie Sdn Bhd" yang juga telah menerbitkan telemovie dan dukomentari iaitu "Manang" dan "Kenali Menua Kamek" dimana telah memenangi Dukomentari Terbaik di Sarawak.
Keratan Akhbar United Daily News 15/7/2014
".....Memegang watak Chabu - Pembantu Pelakon - org kanan kepada ketua samseng 'kampung' ( Jason). Chabu, seorang yang suka akan "duit" sanggup buat apa saja termasuk membunuh. .. .." Selanjutnya baca disini.

Antara beberapa aksi menarik di Drama Iban Taiko

Arkid Koleksi Keratan Akbar & lain - lain media.
The Borneo Post : 
Edisi Pembongkaran Mengenai Pengarah Filem Dayak ( Conman ) yang dipercayai banyak menipu pelabur filem Dayak dan Artis Dayak. Klik Untuk Baca Kisah Penuh.

Filem Dayak yang diarahkan seorang Pemuda Iban yang bernama Benny Zachariah @ Donny Anak Patrick Nyangon tidak pernah 'berkualiti' ini kerana ada kisah disebalik pengarah tersebut , sehingga beberapa filem yang pernah diwar-warkan di akhbar Sarawak sewaktu ketika dahulu lenyap tanpa berita.

Check authenticity of 'Sarawak Film Award 2013' - Allen (The Borneo Post, 28 June 2013)Nuffnang Top 50 Blogger of The Year 2013
Disenarai dalam Top 50 Blogger of The Year by Nuffnang 2013 diantara ribuan para bloggers yang turut serta .

Rujuk : http://www.astrogempak.com.my/Digiwwwow/calon.aspxTemubual dengan Deejay Radio Free Sarawak.
Ditemuramah sebanyak dua kali oleh Deejay Radio Free Sarawak mengenai beberapa Isu serta mengutarakan beberapa pendapat untuk mengetahui apa suara anak muda Sarawak mahu. 

Sektor Pekerjaan , Gaji yang tidak setimpal , Kadar kemeningkatan anak muda Sarawak berhirjah ke negara atau negeri lain kerana kesempitan hidup di tempat sendiri. 


Oktober 2011
The poor employment conditions and low wages are driving many to seek employment away from Sarawak. Employment opportunities promised by so-called XX-led development are not delivered. Klik, Dengar Sekarang


November 2011
Isu Undi Pos dan juga masalah peluang pekerjaan di Sarawak serta gaji yang rendah sehingga menyebabkan ramai pemuda baru ataupun generasi pengundi baru berhirjah ke semenanjung  serta di luar negara. Klik, Dengar Sekarang.
"Thousands of Sarawakians forced to make a living outside of Sarawak should be accorded the rights to cast their ballots through postal vote. RFS speaks to two of them who share their experiences of spending more than one-fourth of their monthly salary just to go back to exercise their voting rights"

Seen on Diva TV
Mr.J menyelidik 'Gambar Nabil Cium' yang disebar di internet dan membuat beberapa teknik perbandingan serta perbezaan , maka gambar tersebut 'dipercayai teknik Photoshop'  diantara telinga Nabil yang betul dengan gambar kontroversi 'cium' Nabil telah muncul selama beberapa ketika di Diva TV . Klik untuk membaca selanjutnya SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©