Masihkan Generasi Zaman sekarang kenal permainan 'Main Tikam'?

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Salam sejahtera , macam - macam perkara yang berlaku disekeliling kita dalam tempoh sehari tetapi kali ini Mr.J hendak membawa anda semua kembali ke sebuah zaman yang masih lagi menggunakan Video Kaset serta yang belum lagi kewujudan zaman internet serta zaman masa itu adalah zaman kegemilangan kanak - kanak bermain berkejaran bukan macam generasi sekarang main facebook je setiap masa.


Sedar tak sedar zaman banyak berubah dan sedar tak sedar juga kita yang merasakan zaman tersebut suatu ketika sungguh merindui waktu itu . 

Masihkah anda ingat bila waktu sekolah anda singgah di kedai ah teng atau kedai pak leman dengan bermodalkan 10sen untuk 'main tikam'? kalau kena maka hasilnya dapat mainan robot satu.


Masihkah anda ingat anda dimarahi oleh Ayah atau Ibu bila mereka mengetahui anda bermain tikam? rasanya anda masih ingat lagi waktu itu , bergitu juga dengan Mr.J.

Anda beberapa jenis permainan tikam ini , ada yang tikam 10sen dapat 50sen , sekarang permainan ini telah diharamkan kerana lebih kepada berbentuk perjudian. 

- Mr.J mengamit kenangan lampau.

mengenai penulis | music menarikmakanan terbaikku facebook | twitter | mykeek | sarawak | sabahliputan media
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©