Bolasepak Sarawak : Senarai Pemain musim 2014 dan pemain baru serta senarai pemain lama yang digugurkan.

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert

Pasukan Bolasepak Sarawak yang terkenal dengan pelbagai jolokkan diantaranya Bujang Senang, Ngap Sayot, Kucing Hitam, Encang Sarawak Encang, Agi Idup Agi Ngelaban kini menyenaraikan senarai penuh para pemain untuk Musim 2014.

Permain yang dikeka­lkan adalah:
Joseph Kalang Tie, Sani Anuar Kamsani, Ai­dil Mohamad, Junior Eld­stal, Ronny Harun, Mafry Balang, Zamri Morshidi, Shahrol Saperi, Hairol Mokhtar, Muamer Sali­basic, Mazwandi Zakeria, 
Muhammad Dzulfadli Awg Marajeh, Rames Lai Ban Huat, Dalglish Papin, Ronald Denis, Ashri Chuchu, Azizan Saperi , Dzulazlan Ibrahim.

Tungak Penting untuk Pasukan Sarawak iaitu Joseph KT, Junior Eldstal, Sani dan Muamer Salibasic terus mengukuhkan corak serangan dan pertahanan Sarawak. Manakala beberapa pemain yang boleh dianggap telah sebati dengan Sarawak telah berpindah tidak dipastikan samaada digugurkan.

Penyokong Sarawak mengucapkan ribuan terima kasih kepada para pemain dibawah yang telah banyak menyumbang kepada peningkatan prestasi Bolasepak Sarawak.

Manakala pemain yang telah digugurkan dan berpindah ialah
Bobby Gonzales, Azizan Baba, Mohamad Sahran Ab­dul Samad, Shahrul Ab­dul Malek, Guy Bwele,   Fareez Tukijo, Ahmad Aminuddin, Saiful Amar Sudar.

Permain luar negara yang Bakal Bermain untuk Ngap Sayot :
Alireza Abbasfard, 32,  ( Iran, Posisi Penyerang )
Gabor Gyepes, 32, ( Hun­gary, Posisi Pertahanan )

"Newbie" Mampukah Pemain baru disenarai dibawah ini "berkomunikasi" dengan "corak" yang tersendiri dengan para pemain lama yang lebih berpengalaman dengan Corak Permainan Sarawak.

Pemain Newbie (Baru) untuk Pasukan Sarawak:
Akmal Rizal Ahmad Rakhli, Reeshafiq Alwi, Mohd Lot Abu Has­san, Mohd Rashid Aya, S Chanturu, Mohd Fad­zley Abdul Rahim.

Perlawanan Sarawak seterusnya adalah di Indonesia:
Metro vs Sarawak (10 Disember)
Persebaya Surabaya vs Sarawak (12 Disember)
Arema Ma­lang vs Sarawak (15 Disember)
Persipam Madura vs Sarawak (19 Disember).

Pasukan "Cap Ayam" yang menumbangkan beberapa Pasukan Pilihan semasa Piala Malaysia 2013 telah menjadi diantara 4 Pasukan Terbaik di Arena Piala Malaysia 2013 dan masih mengekalkan Rekod tanpa kalah digelangang sendiri.

- Mr.J via Borneo Post 5/12/13
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©