Dua remaja dipaksa "Mengigit" buntut & leher itik kerana kesalahan mencuri Itik, Hukuman Prikemanusian.

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Hukuman yang diberi adalah sangat perikemanusian jika dilihat oleh Mr.J kerana ianya tidak melibatkan kecederaan fizikal kepada si persalah. Mungkin Hukuman seperti ini boleh dimasukkan ke dalam undang - undang negara persekutuan malaysia.

CHINA, Dua remaja ditangkap mencuri itik di sebuah kampung Guangxi menerima hukuman diserahkan oleh penduduk setempat, yang memaksa kanak-kanak lelaki untuk berlutut ke bawah dengan itik dalam mulut mereka untuk bertaubat bagi jenayah mereka.

Perikemanusian bukan?
Setelah menemui apa yang pencuri telah dilakukan, sekumpulan penduduk kampung memilih untuk tidak memanggil polis, tetapi untuk menghukum kanak-kanak lelaki itu sendiri, melaporkan Shanghaiist melalui Kemudahan Wang bersih.

Pertama, mereka memaksa remaja, kedua-dua berusia sekitar 14 tahun, untuk meminta maaf secara terbuka oleh melutut di atas jalan raya dengan itik menjuntai dari mulut mereka.

Satu kampung kelihatan marah dengan diikat kaki dua itik bagi setiap kanak-kanak lelaki dan mereka digantung di leher mereka. 


Mr.J
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©