KUCHING :Dr Dusit Jaul diberi amaran oleh "Unit Cawangan Khas Bukit Aman" supaya HENTI Pertahankan Kaum DAYAK.

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
KUCHING, Lima orang yang mendakwa mereka dari Unit Cawangan Khas Bukit Aman, Kuala Lumpur tanpa sebarang dokumen pengenalan diri lantas terus masuk tanpa kebenaran ke dalam kediaman Dr. Dusit Jaul .

Ketika itu hanya Isteri Dusit seorang diri di rumah, "mereka" telah memberi amaran serta "mengganggu" Isterinya, kejadian itu berlaku di  Tabuan Jaya iaitu pada 7 Oktober lalu, sekitar jam 10.45 pagi.

Menurut isteri Dusit, tiga daripada lima tetamu tidak diundang itu fasih berbahasa Iban, seorang berbangsa India dan seorang lagi Melayu.

Sekumpulan masyarakat Dayak berkumpul di hadapan Balai Polis
Dr Dusit Jaul iaitu salah seorang Ahli Dayak Informal Group (DIG) adalah seorang Pejuang Dayak yang kini berusaha mengembalikan memartabatkan hak-hak kaum Dayak tanpa rasa takut

Antara amaran "Mereka" adalah seperti dibawah:
1. Meminta Dusit berhenti bercakap mengenai perkara berkaitan hak-hak bangsa Dayak serta isu-isu semasa yang dihadapi kaum-kaum Dayak.

2. Mereka juga memberitahu mereka akan memberi amaran kepada Tan Sri James Masing pada tahun depan.


“Mereka" juga meminta Dr. Dusit mengikuti contoh beberapa ketua kaum Dayak yang baik dalam kerajaan. Tiga nama yang mereka sebut adalah Dato Sri Michael Manyin, Datuk Peter Nansian dan Datuk Patinggi Tan Sri Alfred Jabu.

Dusit menambah, kumpulan yang sama juga sering kelihatan mengekorinya malah pada 4 sehingga 5 Oktober lalu, mereka mengekorinya sehingga ke Lubok Antu.

____________________________________________________________________________
+ Apa Kata Mereka Tentang Blog & Mr.J, Klik + "Testimonial" +
Aluwi Sharkawi - "you are the best bro!! thums up.."
Man Pengayau Sibu - "blog jacky memang best kreatif wei."
Amylea - "hai mr.j. suka sangat visit blog ni.. even bila ...."
Eyna Nina - "Mr j org iban?slm ni i ingatkn org..lancar tulisan"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©