Governor Jakarta yang Pertama mengangkat Sumpah dengan "Bible" disaksikan Presiden Indonesia.

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
JAKARTA - Sejarah telah tercipta di Nusantara apabila sebuah negara Bhineka Tunggal Ika iaitu Indonesia Indonesia rata - rata majoritas umat Islam melantik "Pak Ahok" dari umat Kristian sebagai Gabernor Jakarta. 

Kitab "Bible" pertama kali digunakan untuk SAKSI.
Apa yang menarik adalah inilah kali pertama di Indonesia malah di Nusantara apabila pelantikkan menggunakan Paderi dan bersumpahkan dengan buku Kitab Suci umat Kristian.

Mungkin ini adalah pertanda kebenaran bahawa Yesus itu Juruselamat semua manusia serta pelbagai keajaiban yang mustahil berlaku telah terjadi kepada umat Kristian di Nusantara .

Hal ini dibuktikan apabila Malaysia juga telah memulangkan lebih ribuan Kitab Suci Kristian kepada rakyatnya di Sabah dan Sarawak iaitu di Kepulauan Borneo.

"Saya beragama islam, tapi saya tidak ada masalah dengan naik nya pak ahok sebagai gubernur Jakarta. Apabila naiknya pak ahok sebagai gubernur dapat memberikan perubahan yg lebih baik ya kenapa tidak?. 

Kita negara yg memiliki slogan bhineka tunggal ika, jadi tidak perlu memilih pemimpin berdasarkan agamanya, yg penting dapat melakukan tugasnya dengan baik, karena bangsa ini sedang membutuhkan pemimpin yg dapat membuat negara ini menjadi maju khusus nya di daerah daerah. Saya ucapkan selamat kepada pak ahok, selamat menjalankan tugas sebagai gubernur jakarta dengan sebaik baiknya". Ahmad Fauzan Almar, Indonesia.

____________________________________________________________________________
+ Apa Kata Mereka Tentang Blog & Mr.J, Klik + "Testimonial" +
Aluwi Sharkawi - "you are the best bro!! thums up.."
Man Pengayau Sibu - "blog jacky memang best kreatif wei."
Amylea - "hai mr.j. suka sangat visit blog ni.. even bila ...."
Eyna Nina - "Mr j org iban?slm ni i ingatkn org..lancar tulisan"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©