PANGGILAN PULAU : Respon Rakyat Sarawak kepada Menteri yang menyeru pelajar Iban di semenanjung "Balik".

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Panggilan Pulau, berikut adalah beberapa reaksi komen mengenai Menteri Sarawak yang menyeru para pelajar Iban yang habis menuntut di semenangjung malaysia balik ke Sarawak. 

Anda boleh baca komen - komen serta pelbagai reaksi di laman facebook pengerindu.com dan dibawah ini adalah sebahagian komen sahaja.


Jelita Gon
nti kitai nda pulai madi majak mh tnh keresa ada kitai..dempu urg dia alai gentung genturung purih pantih kitai besai ngerembai..jamah lubah meh wai mimit empa mimit dulu tugung mimit dulu meh asil usil rendil reta tengkira kitai y madi semua..ukai kini aku munyi tu madi dh dipda mata..udh dikelala didinga ktegal pnmu kitai bkatu mh bansa kitai diindik urg bukai kulit ari.isa kita ke lama di Malaya..ngambi mh sepuluh taun bkanya terebai kitu mh y..mai pnmu penau ulih mnua urg nti slh adu nti carik jait mh..datai ditu kitai sepenemu ngintu ngadu lapa kitai bansa bgt kurang tekang ari urg..nya mh jaku arap ngau andal aku kekita sulu..sarawak tu mh mesti dikemaju..awak cda nda kala buya nyamai mkai hasil negeri diri nitih ka pnmu kitai semua ke dh maju myuh tuju ngangkat ke bansa dri empu..pemulai nuan cg ku anti ku josephine jalin jamah lubah ku johnny aman..agi idup agi ngelaban ku niang temenggung kanang ang kita nda bkenang..

Marina Hillary 
Maaf meh menteri ukai ngai gawa ba sarawak... Dah pulai ke sarawak abis belajar... Ngau program cbg atau capacity building for graduate sarawak bawah kementerian ketua menteri sarawak.ti dik ka tenaga mahir menteri nama enda menyerap msk kami deh? Ngau kami makai elaun rm800. Dah nya ka ngiga keja company ba sarawak ngai org nerima laban nadai pengalaman @ ditawarkan gaji rm800-rm1000...nya kebuah menteri kami terpaksa berhijrah ke malaya kitu...ditu idup kami menteri gaji besai...kerja menyana..nda tusah minta kerja ba kl ditu asal rajin aja.

Jimmy Undi
gaji nda sma ngau smanjung..mdah 1mlysia..prntah ktai sarwk ndai nemu ngra hati pkerja,gji mit dbri dni org ka,t ketasik blah mri bntlu bru ka 50 70 sehari..dni ckp mkai..dahla course dbyr kna ktasik ngmar nya..2k lbh.,agpn sda myh nguna indon keja kpal..rkyt drmpu ash keja sngpa,..

Harritz Hafizuddin
Pandangan peribadi saya..sekiranya penawaran kerja beserta pakej gaji yg baik spt yg ditawarkan disemenanjung sudah tentu akn menarik bkn saja pemilik Ijazah malah pekerja yg mahir dlm semua sektor industri utk pulang ke Sarawak..bkn soal tiada kecintaan pd negeri ttp soal mencari rezki utk kesinambungan idup..kpd yg berkenaan kna lakukan sesuatu..sekadar menyeru tidak akn membawa mereka yg mencari rezki di luar Sarawak utk pulang..

Mayau Meow
Ka mdh cdak nyak xnmu brnding.xptut.ktuai mgai menua.tg kitai pn xnmu nma tuju cdak nhsuh nmbiak k skula ba smnjung plai agai sarawak nti udh abis bljar.nti sema printah bc meri pluang hri brandau ngai ktuai sarqwak tauka menteri t bsngkut paut serta ktai ulih menyuarakan apa shja tanpa kna saman nti utai nyak bc ngmediska ati cdak..aku deka nanya menteri munyi tuk."uji nuan ngira brp iku penganggur mahasiswa ng mahasiswi n lpasan stpm t udh betaun2 abis blajar nyntuk diatu alu ndai pengawa ti layak ng status pndidikan cdak?????ya ka fresh graduan pn bejumbuh xpgwa.bc cda pengawa tang gawa ba kdai kopi,kdai cina,keja kntrak.nyadi amah,ng mcm2 pgwa t tau ngmaruh ka status bala cdak k bepelajar tinggi.nma guna apai indai cdak nyengula ka cdak ntu ujung2

Edwin Clarie Edward 
Ukai enggai plai...tang klalu pedis bulih kerja k stimpal ngau pngawa diatu. Nitih ati sigi ka plai....enggai bula. Apai, indai, mnyadi, kbn belayan smua ba menua...sulu ati pn ba mnua hahha. Ngarap k state gov...muka mayuh agi post meh...ngmbika kmi ulih apply bru e-rqruitment

John'z Mith
ka mh pindah kin org ditu ke ngai ngelepas..agi ga ngenang jasa org JB ditu meri peluang kerja perintah...suba bendar minta ba sarawak kerja perintah puas interview enda mh bulih majak ke calon simpanan aja...pemuas nyau ke jb kitu minta kerja sekali mohon lalu kerja...sapa enggai pulai ke menua diri ati tu semampai ba menua din...ka pulai kin kati ke bala mina kerja bekuli aja nma meh jaminan bulih kerja din neh org din pan myuh menganggur...agi ga gaji din kelalu mit diberi enda cukup kena bebayar ke utai ga...mayuh bala2 dh pulai kin pulai kitu baru...





____________________________________________________________________________
+ Apa Kata Mereka Tentang Blog & Mr.J, Klik + "Testimonial" +
Aluwi Sharkawi - "you are the best bro!! thums up.."
Man Pengayau Sibu - "blog jacky memang best kreatif wei."
Amylea - "hai mr.j. suka sangat visit blog ni.. even bila ...."
Eyna Nina - "Mr j org iban?slm ni i ingatkn org..lancar tulisan"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN WWW.PENGERINDU.COM► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©