Kerja CC Part 7: Sham

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Dikarang olih: JJJ @ HeaVen_eYE
Hakcipta terpelihara.

Pada tepat pukul 7 petang kami tiba di destinasi Iaitu Serdang , Selangor . "Alice , bangun dah sampai bah ni" bisik ku sambil memgerakkan Alice yang sedang lena tidur di bahuku. Selesai membayar tambang sebanyak rm70 dari KLIA ke Serdang , Selangor kami terus berjalan ke arah Restoran Kassim untuk menikmati makanan kerana kepenatan seharian. "Lepas makan ni ko pegi mana?" soal ku kepada Alice . "Kejap , i dah janji dengan kawan i bah. pukul 8pm dia sampai sini ambik sa" balas nya sambil sms. Nampaknya aku kena lah berpisah lagi dengan dia.. tapi tak apa lain hari boleh jumpa lagi.

"Ko pula?" tanya Alice . "sa pula kena ambik bas , dalam 15minit baru sampai rumah" jawapku sambil mengacau milo ais.

Agaknya apakah pandangan Alice terhadapku, haritu xsempat pula menyatakan 3 ayat keramat , xkan nak try kat kedai mamak ni ucapkan ungkapan I Love You . fuh~ susahnya. Adakah dia sepertiku jua ?, menyimpan hasrat yang sama?. semua itu persoalan yang belum dijawap.

"er.... ko ada bf?" tanyaku sambil segan - segan . "napa ko tanya?, ko mau jadi BF sa kah?" balasnya dengan selamber yaya.. Erk hampir tertelan tulang ayam yang aku nikmati sebentar tadi apabila mendengar jawapan seperti itu. "nda lah manatau , skrang sa tgh dating sama ko di kedai mamak ni, takut - takut bf ko nampak bah" balas ku sambil kebingungan samada jawapan aku ni betul atau tak.

"ahhhhhh kenyangnye...." rasa macam tak nak bangun je dari kerusi. Sambil memandang Alice yang sentiasa sibuk SMS , entah dengan sapa dia SMS . Tiba - tiba "i Alice lama sudah ko tungu saya" sapa seorang lelaki berjaket hitam . ahhhhh ini lah yang membuatkan aku terasa tercabar. "nda lah lama sangat "jawap Alice dengan manja ke arah lelaki yang tidak ku kenali itu. "kenalkan kawan sa Jacky yang sa sms sama ko dulu tu bha.. yang jumpa di LCCT" bagitau Alice. Lelaki itu memperkenalkan dirinya Sham . Selesai Bersalaman kami berborak. Tapi diaorang macam tak nampak aku je time borak. HUh~ .

"bha dah lewatni" Sham berkata . "Ko nda balik lagi"sapa Sham sekali lagi ke arah aku. Cis macam menghalau ja dia nih. aku lepang kang~ baru tau. "sa dengan Sham nak balik, Sham antar sa balik nanti2 mlm sikit sa sms ko k" beritahu Alice kepadaku. "Ok xperlah kalau i penat mana tau tertidur". Selesai membayar Makanan Alice Dengan Sham pun bertolak dengan Kereta Camrynya. "ahhh menunjuklah tu. mentang aku jalan kaki je." marahku sendirian.


TO BE CONTINIUED............


Translate me Translate to || English || France || Japan || Arab || China || Jerman || Italy || Spain ||

Iklhas ,



Don't forget to Follow / Subscribe Bungai pengrindu


|| Masalah Cinta?|| Novel Pendek || Blog Wiget|| Blog Template || Ebook || Software|| Animasi Borneo||

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH



Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.Pengerindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN WWW.PENGERINDU.COM► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©