Kenangan Silam ku di mIRC Webnet .

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
I masih ingat suatu ketika dahulu Chatting di Mirc Server Webchat atau Webnet begitu popular sekali. Di tahun 90an ketika itu Chatting sampai pagi hahaa.. sekarang semua dah berakhir, nak jenguk ke webchat pun malas, tapi i ttp dengan webchat. huuh..

Di pendekkan cerita dahulu Mirc xsangat banyak rules, clone sana clone sini dgn 1 ip je. ihi.. i masih ingat i lawan flooder dari Sarikei , Sarawak nick Linzki @ 6inch| . Sampaikan ada channel Warzone etc, hanya utk tunjukkan kekuatan Script2 mirc, Cth sc lama seperti Copa-Copa, perhhh~ dasyat. itu dahulu .... So sekarang i aktif balik kat mirc dalam pertengahan 2006 dengan menggunakan identiti baru .. Channel Iban di Webnet dahulu sememangnya penuh kekadang trafic jem~ fuh...

I nak naikkan semula Nama #iban di Webchat yang suatu ketika dahulu menjadi pertemuan rakan - rakan Iban dari seluruh dunia . So apa kata kita kembali ke masa lampau , ada dua pilihan , samaada Chat menerusi Web atau platform MirC .

/server irc.webchat.org 6667 atau click Online Chat dibawah makesure dah install java
Online CHAT!
Online CHAT!

Saya tunggu di channel #iban #kedah #kuching #sandakan
nick bungai Pegerindu
Iklhas ,
Mr.J @ Bungai Pengrindu
Admin
www.pengerindu.com





Don't forget to Follow / Subscribe
Bungai pengrindu


|| Masalah Cinta?|| Novel Pendek || Blog Wiget|| Blog Template || TV1 Online || TV2 Online || TV3 Online || Ebook || Software|| Animasi Borneo ||
Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH



Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.Pengerindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN WWW.PENGERINDU.COM► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©