Keajaiban berlaku semalam

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
"sungguh ajaib" dan pelik , itulah yang mampu saya ungkapkan , nak tahu cerita selanjutnya tak? .
Pada 21st September 2009 CPU aku telah diserang oleh seekor cicak yang dengki dengan cpu aku maybe cicak tu tak cukup tidur sebab i selalu pasang speaker malam - malam dengan itu cicak itu membuat serangan berani mati (Kamikaze) dengan melekatkan dirinya di celah Prossesor dan kipas cpu aku sehingga terkena kejutan elektrik level 10 (chasing cpu aku tak pakai untuk bagi sejuk) .

Akhirnya Motherboard aku pun berbau hangit dan CPU pun terpadam dan tak dapat start dan disaat itu aku telah membayangkan bahawa hujung bulan ni terpaksalah keluarkan duit saku untuk membeli motherboard atau maybe CPU baru T_T . Cilakak punya cicak , sekarang aku telah mengumunkan bahawa peperangan aku dengan cicak telah bermula dan semalam juga aku membeli seplastik getah (hehehehe siaplah engkau wahai cicak) . Semalam juga ada sekurang - kurangnya 20 cicak menjadi korban dittanganku dengan mengunakan senjata yang tercangih iaitu lastik getahku .

Semalam 24/9/2009 , tanpa putus asa aku cuba membaiki CPU aku sendiri tanpa rujukan pada yang pakar dan hanya mengikut firasat hati dan pacaindera yang ke 18 dan akhirnya setelah 2 malam rumah aku sunyi sepi tanpa bunyi denguman musik irama pop yeh yeh telah kembali seperti sediakala...

"dan sampai sekarang setiap malam aku masih berdendam dengan cicak"

Iklhas ,
Mr. J @ Bungai Pengrindu
www.pengerindu.com

Bookmark and Share

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Program SMS Prepaid Terunggul Dari MYeCASH

Add to Google Reader or HomepageSubscribe in NewsGator OnlineAdd to My AOLAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free DictionaryAdd to PlusmoSubscribe in NewsAlloyAdd to Excite MIXAdd to netomat HubAdd to fwickiAdd to WebwagAdd to Pageflakes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN WWW.PENGERINDU.COM► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©