Engkau sungguh Kejam! Nyamuk Denggi aku bukan lawanmu!

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Seharian aku berada di rumah , menahan sakit yang terlampau amat adakah deman biasa atau deman Denggi . Tanganku sejuk dan bila berselimut peluh membasahi badanku. Sekarang aku bangun dan makan dan aku masih dapat merasa makanan dan boleh merasa kelaparan. Mungkin ini bukan Demam Denggi , selalunya deman Denggi akan membawa siptom kurang selera makan atau mungkinkah aku masih berada pada peringkat awalan Denggi, cis kurang ajar kau nyamuk! anda dikau sebesar penumbuk telah lama aku siksa engkau .


Nyamuk , apa salah aku kau menyerang aku? salahkan racun nyamuklah , tiada darah orang lain lagikah yang ingin kau hisap? atau mungkin darah aku lebih manis semanis orangnya.

Sekarang aku masih berbaju sejuk dan aku akan cuba untuk melawan bakteria virus denggi yang berjaya memasukki badan aku melalui liang romaku yang halus. Aku ada senjata membahaya untuk melawan virus engkau nyamuk iaitu air "tapai" atau tuak akan ku minum segelas dan 100 plus akan ku minum sebanyak yang mungkin .


Dan Nyamuk! engkau dengar baik - baik , kita tengok siapa yang kalah besok pagi dan akan ku perasapkan rumah ku dengan Asap pembakaran terbuka rumput kering disetiap penjuru! bersiaplah bala jenteramu Nyamuk !


Salam ceria ,
Mr. J
www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.


Link Adv RM10 Monthly :Berani Tengok-Ejen Prepaid
Translate This Blog : English * Chinese * German * Japan * Korea * Arabic * Filipino * Thai * Hindi *

Bookmark and Share Jom! Tonton Tv Online: [Tv1] [Tv2] [Tv3] @ Belajar Bahasa Iban?
Download Mp3 Sarawak , Malay Mp3 , Techno Mp3 . [#Blog Trick & Tips]

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©