Kekasih ku dirampas kawan karibku.. ( Bincang )

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Entry kali ini pendek dan ringkas tetapi akan membawa fikiran anda semua berpusing jauh ke dalam . Sekarang Mr J hendak bawa semua pembaca meletakkan diri berada pada situasi ini:

Andai kata kekasih anda mempunyai skandal dengan kawan karib anda. Tak sangka bahawa kawan anda sendiri sanggup membuat anda seperti ini dengan kata lain merampas apa yang dimiliki dan disayangi daripada anda. Apa yang anda bakal lakukan? menangis sampai lebam biji mata ? ingin terjun dari tingkat 1 dengan tujuan supaya kekasih anda kembali kepada anda? . Itu semua kerja sia - sia.

Situasi ini memang pernah terjadi di sekeliling kita dan selalunya "perampas" ini adalah dikalangan orang yang kita percayai . Jangan ingat perhubungan dengan status "kekasih" mampu selamat sehingga ke alam perkawinan.

Dan, sekiranya ini terjadi pada diri anda , apakah yang bakal anda lakukan?


Andai Situasi tersebut berlaku pada diri Mr J , mungkin Mr J akan mengeluarkan M - 16 dan akan menembak si perampas tersebut 30 kali dan Mr J akan seksa si perampas tersebut dan selepas itu barulah Mr J akan seksa "kekasih" Mr J sekiranya berlaku skandalisme diantara dia dan kawan karib Mr J . Andai kata.. Ganas!


Salam ceria ,
Mr. J
www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.


Link Adv RM10 Monthly :Berani Tengok-Ejen Prepaid
Translate This Blog : English * Chinese * German * Japan * Korea * Arabic * Filipino * Thai * Hindi *
Bookmark and Share Jom! Tonton Tv Online: [Tv1] [Tv2] [Tv3] @ Belajar Bahasa Iban?

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©