Kisah Mr J hari ini .Mancing, Sunburn , Durian dan Desktop PC.

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Penat! Habis satu badan Mr J gelap kena sunburn hanya kerana ingin mendapatkan kembali warna kulit asli anak jati seorang penduduk Bumi Kenyalang. Warna Kulit Sarawakian ini sensitif sikit . Pernah tak alami dimana kawan anda seorang Sarawakian dan bila dia balik ke kampung selama seminggu dan kemudian balik ke semenanjung anda akan melihat perubahan ketara pada warna kulit mereka dan selepas sebulan kemudian warna kulit mereka akan cerah semula, pelik bukan. Itu adalah fakta.

http://img33.imageshack.us/img33/8465/sibuwaterfront.jpg
Sibu waterfront tempat Mr J memancing dan menjemurkan badan.

Bukan apa kena Sunburn atau matahari bakar ( hahah straight translate nih~) , disebabkan kegilaan Mr J memancing sejak semenjak seminggu selepas tiba di Bumi terchenta ini maka ramailah kawan - kawan Mr J menjadi mangsa sunburn juga , yerlah takkan Mr J nak mancing seseorang tak syoklah..adake patut ajak member mancing pukul 1 tengahari.

Tengah syok - syok dan bersantai tetiba ada pula orang call , call dia berbunyi bergini:

"heloo , good afternoon Jack , can u help me , why my email cannot load a full page? somethings inside my mail can't appear. why ?"

Lepas tu aku jawap simple je. " Sir , i think your internet conection slow , thats y it happen, FYI i'm not longer more with Xzel zone Enterprise (tmpat kerja Mr J dulu) .

Itu kisah ditempat memancing tadi, lepas pukul 5pm Mr J pun baliklah dengan tangan kosong , balik tanpa seekor ikan sampai dirumah kawan sebab nak ambik motosikal kena pula ejek Mak Kawan Mr J . " banyak ke ikan dapat korang?" . dan Mr J terus jawap , "adalah sikit tapi ikan i tak bawa aunty sebab kitorang mengamalkan (Tangkap & Lepas) demi menjamin ikan di Sg. Rajang tak pupus" perhhh skema punya jawapan.


http://img198.imageshack.us/img198/2046/duriann.jpg
Buah Durian Sarawak motel - motel belaka.

Setibanya Mr J dirumah terus Mr J disajikan dengan Buah Durian dan juga sejenis buah yang berbentuk mangis tertapi berkulit Merah isinya putih tapi kecil je. Lupa pula tanya buah apa dan rasanya masam - masam manis.

http://img198.imageshack.us/img198/2742/macamlangsat.jpg
Kulitnya merah kecil je , isi nya putih , buah apakah itu? jawap - jawap

Selepas selesai makan semua buah dan juga nasi , Mr J pun mandi rasa badan agak pedih sebab sunburn . Sedang tengah nak buat entry ini , mak Mr J pun terjah ke dalam bilik dan kena sikit sound " orang nak berkulit cerah , ko pula nak berkulit gelap .. pelik - pelik " lepas tu aku pun balas " kulit macam Mr J yang ala - ala kena sunburn inilah sihat sebab kena pancaran Vitamin Matahari , Mat Salleh pun selalu ikut cara i ". baik punya jawapan.


http://img109.imageshack.us/img109/1637/90714861.jpg
PC Desktop Mr J , agak ketinggalan zaman sikit.


Yang ini korang janganlah gelak , Mr J taulah PC Mr J tak secanggih 4GB tapi berbaloi juga internet laju juga . Dengan PC inilah Mr J update kan weblog ini , laptop pula kakak , ayah dan adik Mr J pakai malas nak berberebut .. korang tolonglah Mr J klik dan lawat iklan yang keluar , dapat juga bantu Mr J beli LCD satu . Ok all' setakat ini sahaja , kalau nak cerita sampai besok pun tak habis..


Salam ceria ,
Mr. J
www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.


Link Adv RM10 Monthly :Berani Tengok-Ejen Prepaid
Translate This Blog : English * Chinese * German * Japan * Korea * Arabic * Filipino * Thai * Hindi *

Bookmark and Share Jom! Tonton Tv Online: [Tv1] [Tv2] [Tv3] @ Belajar Bahasa Iban?
Download Mp3 Sarawak , Malay Mp3 , Techno Mp3 . [#Blog Trick & Tips]

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN WWW.PENGERINDU.COM► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©