Ingin berkenalan tetapi segan.

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
"bro, ko dah sebulan dok perhatikan awek yang kerja kat saloon tu , tapi sampai sekarang ko masih perhatikan , kenapa tak pergi dan cuba berkenalan" soal Lokman.

"Aku seganlah bro , dia cun tapi aku ni manalah hensem sangat." balas Leonardo.

"kau ni pun satu , yang penting sekarang ko nak berkenalan dulu , suka atau tidak tu perkara kedua , yang penting berkenalan nak berkawan apa salahnya". kata Lokman.

Diatas tadi kisah dua sahabat baik dimana yang seorang ini ingin berkenalan dengan awek kerja di dalam saloon tapi malu hendak menyapa.

Mr J tahu bahawa ramai juga yang seperti Leonardo. Kisah si Leonardo ini diibaratkan jatuh cinta pandang pertama tetapi dalam diam - diam saja kerana disebabkan sifat pemalu seperti Mr J. hehe.

Ok kita terus ke "point" kenapa lelaki segan hendak menegur padahal dalam hati bukan main lagi ingin berkenalan.

  • lelaki ini kalau seorang sahaja bila hendak menegur wanita sangatlah pemalu tapi bila dengan member 2 - 3 orang baru berani sikit .
  • hendak tegur tapi sangat merendah diri , itu tak kena ini tak kena .
  • kekadang merasakan bahawa "muka" tak cukup hensem untuk menegur wanita tersebut lebih - lebih lagi jika wanita itu tersangatlah cantik. comeon lah , kita bukan terus jumpa dan cakap " aku cinta padamu , sudikah jadi awek aku" , ini comfirm kena reject shop.
  • Darjat dan harta : "mahu ke dia jadi kawan aku , sedangkan aku ni pekerja CC dan dia pula pegawai bank " .


Diatas adalah sedikit "point" , tapi sampai bila nak pandang - pandang dari jauh? comeon guys anda mampu lakukannya be gentlemen. Selagi tidak ditegur manalah nak tahu sudi berkawan atau tidak dan daripada merenung lebih baik mencuba , siapa tahu kot - kot perempuan tu pun sama ada hati cuma dia tak berani nak tegur dulu , yelahkan perigi mana cari timba.

Contoh ayat power untuk dipratikkan untuk memulakan sesi perkenalan.

1: "Hai , maaf sekiranya menganggu , ikhlas i nak katakan i nak berkenalan dengan saudari dan itupun sekiranya saudari izinkan" . sebelum nak cakap kena juga tengok persekitaran , busy ke tak .

2: " i selalu limpas sini , tak pernah pun nampak awak, u pekerja baru kat sini ke? btw , i (nama anda) ".

3: Dengan selumber u pergi ke arah dia dan berlakon sikit tapi mula - mula silent kan hp anda . "Cik maaf , boleh i pinjam hp awak atau awak dail nombor i , sebab hp i rasanya ada tercicir kat sini tadi ." nah! anda telah berjaya dapat nombor hp dia.


Yang ketiga selalu menjadi dan saya sarankan anda guna taktik nombor 3.

Orang cakap' kalau cara kita ikhlas dan baik akan juga dibalas baik tapi pastikan bukannya "dia" bini orang atau boyfriend orang tak pasal - pasal lebam biji mata.

Semoga anda berjaya berkenalan dengan sidia .


Salam ceria ,
Mr. J
www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.


Link Adv RM10 Monthly :Berani Tengok-Ejen Prepaid-Hanya 2sen
Translate This Blog : English * Chinese * German * Japan * Korea * Arabic * Filipino * Thai * Hindi *

Bookmark and Share Jom! Tonton Tv Online: [Tv1] [Tv2] [Tv3] @ Belajar Bahasa Iban?
Download Mp3 Sarawak , Malay Mp3 , Techno Mp3 . [#Blog Trick & Tips]

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN WWW.PENGERINDU.COM► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©