Nostalgia Silam mengamit kenanganku.. Senja Nan Merah - Awie & Ziana Zain

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
"Lepaskan aku sayang, kita tak mungkin dapat bersama lagi ...." ujar Ryna kepada Fuad.

"Tapi kenapa kita berpisah , apakah salah aku padamu Ryna.." balas Fuad dengan nada kesedihan.

Itu adalah sebuah dialog dalam sebuah drama yang bakal Mr J terbitkan pada tahun 2031 nanti hehehe... Kita cerita pasal rock kapak lagi kali ini... asyik isu semasa , artis dan berita sekali sekala nak juga jiwang ala rockers lama, ingat Mr J tak reti nak jiwang - jiwang. Layan Rock Kapak beb.. jangan terkejut , Mr J memang minat lagu irama Rock Kapak bila time sunyi sepi dibuai angin petang Mr J layan lagu Awie yang lama - lama , lebih - lebih lagu lagu dari filem Merah dan juga Sembilu 1 dan 2 .

[Rusty+Blade+-+Berat+'88+-+(1988).jpg]
Kulit Album Rusty Blade

Bukan apa Mr J layan Lagu Lama , tapi bila dengar setiap lirik lagu rock kapak ini Mr J mesti ingat zaman Mr J stylo ala Zaman lagu top "Awas" KRU dan juga kumpulan 4U2C (pembawa generasi Rappers di Malaysia) dan juga zaman apa arrr yang kumpulan A To Z berlakon dalam filem apa arrr lupe plak.. hahhhhhh Filem " Gemerlapan" . Lepas tu MrJ minat lagu kumpulan lama "KGB" , "Kool" dan juga semua rockers artis Malaysia , Y'all RaWK ooOOO!

Mr J kurang suka sikit artis zaman sekarang , yerlah kekadang lebih isu gossip daripada kualiti nyanyian , comel sikit , cantik sikit dan seksi sikit lepas tu buat gosip panas , cara artis sekarang untuk menaikkan diri sendiri. caitttt~!! . poaraaahhhh~ , dulu artis susah nak cari makan tau , nak naik pun susah gak , kalau rockers2 ni ala cerita "rockk ooOO!" siap kulit kerusi bas dilapah untuk jadi seluar.

*btw korang rawkkkk keeerr? or irama Malaysia atau balada? heheh.


Layan Lagu Senja nan Merah Awie & Ziana Zain




Senja Nan Merah : Awie & Ziana Zain

Masihkah kita termangu di bawah pepohon itu
Ketika hujan melunturi danau yang terusang
Tidak pernah dibilang hari
Hanyalah debar yang terasa... terasa

Setiap hari dibuai mimpi yang terindah
Dengan menghitung senja merah dihujung sinar
Mencipta keheningan rahsia
Pada sehimpun kenangan
Menyimpul satu makna diruang yang lurus ini

Haruskah kita mencari pada gunung dan lurah
Liku-liku curam insani
Haruskah kita mencari puncak mengilau cahaya
Dalam hidup seribu warna
Dibawah teriring ungkapan pada sebuah wajah
Yang lara kesepian

Haruskah kita mencari dalam senja begini
Kembali kita bertemu
Haruskah kita mencari dalam simpati wangi
Membilang kenangan yang abadi
Seperti menuggu mentari senja
Menghilang perlahan-lahan disebalik
Awan yang merah

Dibalik awan yang merah
Dibalik awan yang merah

Senja nan merah Mtv.


Salam ceria ,
Mr. J
www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.


Link Adv RM10 Monthly :Berani Tengok-Ejen Prepaid
Translate This Blog : English * Chinese * German * Japan * Korea * Arabic * Filipino * Thai * Hindi *

Bookmark and Share Jom! Tonton Tv Online: [Tv1] [Tv2] [Tv3] @ Belajar Bahasa Iban?
Download Mp3 Sarawak , Malay Mp3 , Techno Mp3 . [#Blog Trick & Tips]

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN WWW.PENGERINDU.COM► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©