Mesyuarat Tingkap.

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
"Mak Kiah oi..... ekau ada tengok budak kolej belakang rumah awak tak? bukan main seksi , dahlah pelajar dan seluar pakai seluar mini , orang dok lalu - lalang tengok huh"

"eh Mak Bedah , budak rumah belakang aku memang macamtu siang , malam seksi - seksi takut juga kiah dengan budak - budak perempuan tu , bukan apa takut laki kite dikebasnya"

"Ni ha... nak kasitau , tuuu budak laki yang duduk tingkat atas selalu bawa perempuan masuk rumah , cakap studies groups , studies groups apanya bising - bising sampai ke malam, gelak- gelak . Isk maksiat maksiat"

http://www.elaira.net/m3/images/rt_tingkap.jpg

Ha... Itulah mesyuarat tingkap yang sempat Mr J dengar dulu , masa tu duduk menyewa dekat dengan rumah family rumah flat , depan rumah sewa Mr J ada satu mak cik , huhh bila masuk je pukul 5 petang siaplah geng - geng Mak Cik di kawasan perumahan di situ berkumpul sambil membawa anak - anak kecil masing - masing .

Bila geng geng mak cik ni dah berkumpul maka banyaklah cerita umpama persis Mesyuarat Ibu - ibu tertangga , tapi yang Mr J sedikit bengang ni bila dorang dok citer pasal budak rumah Mr J dulu , bukan main tapi bila aku turun bawah flat dorang terus senyap ha... lepas aku blah dorang start balik , itulah aktiviti dorang mengummmmmpatttt je kerja .

Mr J tahu , bagi para pelajar yang duduk menyewa diluar pasti ada mengalami kes - kes seperti ini , memang tak dapat elak dan apa yang kita pakai mesti petang tersebut akan menjadi bahan untuk mengumpat. isk isk isk , tak sayang mulu agaknya.

Bila tersempak bertegur sapa , bertanya khabar tapi dibelakang mula lah nak cari bahan untuk dijadikan isu segera untuk sidang Mesyurat tingkap Makcik - Makcik . Pelik dah tak ada aktiviti kot , cubalah gi jogging ke mancing ke memasak ke ada juga hasil ni tak.



Salam ceria ,
Mr. J
www.pengeRindu.com
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.


Link Adv RM10 Monthly :Berani Tengok-Ejen Prepaid
Translate This Blog : English * Chinese * German * Japan * Korea * Arabic * Filipino * Thai * Hindi *

Bookmark and Share Jom! Tonton Tv Online: [Tv1] [Tv2] [Tv3] @ Belajar Bahasa Iban?
Download Mp3 Sarawak , Malay Mp3 , Techno Mp3 . [#Blog Trick & Tips]

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN WWW.PENGERINDU.COM► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©