( Facebook Melalaikan )Facebook kekadang buat kita rasa sakit hati .

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert


Aku bukanlah anti Facebook dan aku bukanlah anti sosial dan satu sahaja laman sosial yang aku agak kureng~ sedikit iaitu Facebook peribadi , kadang - kadang bila seminggu tak buka jadilah macam - macam benda kat "wall" facebook , kalau mesej dari kawan tak apa juga kan ini entah apa yang di send . Kekadang 'aplikasi' yang diisi dalam Facebook ini memenatkan contohnya bila dah jawap semua soalan kekadang ada juga member yang klick "send to member" terjadilah spam kat wall facebook anda. Seperti gambar dibawah:



Kekadang aku sendiri pelik dengan Facebook biarpun facebook boleh melalaikan penguna contohnya permainan Farmville , petshop dan juga poker dan banyak lagi , Mr J ambil contoh "Farmville" ada yang sanggup tunggu berjam - jam malah ada yang main sampai pagi dan bagi yang dah sangat ketagihan tu sampaikan di Office masih lagi layan "Farmville" . hasilnya? hanyalah hasil tuaian "alam maya" anda .

Dan itu baru satu , ada lagi kes panas seperti maki - memaki sehingga timbul kontroversi dan menyebabkan perbalahan seperti kisah si Hani Tarmizi. So terpulang kepada anda sendiri dan ini hanyalah pendapat individu seperti saya.

Salam ceria ,
Mr. J
http://www.pengerindu.com/
http://jacky.pengerindu.com/
(Blog Bahasa Iban)
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.


Link Adv RM10 Monthly :Berani Tengok-Ejen Prepaid-Radio IkonFM
Translate This Blog : English * Chinese * German * Japan * Korea * Arabic * Filipino * Thai * Hindi *

Bookmark and Share Jom! Tonton Tv Online: [Tv1] [Tv2] [Tv3] @ Belajar Bahasa Iban?
Download Mp3 Sarawak , Malay Mp3 , Techno Mp3 . [#Blog Trick & Tips]

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN WWW.PENGERINDU.COM► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©