Hari pertama masuk Bekerja - apakah tugasan akan yang pertama?

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert


Hari Pertama bekerja bukanlah pekara yang menyenangkan dan juga bukanlah perkara yang menrumitkan dan saya percaya anda diluar sana mempunyai cerita yang tersendiri untuk dikongsikan bersama.

Memang sebelum memasukki hari pertama bekerja semestinya dibelenggui pelbagai persoalan yang timbul contoh seperti "siapakah yang akan mengajar aku , lelaki atau perempuan? " , "nak pakai baju apa" , " garang ke tak bos aku nanti" dan juga sikap gelabah anda akan lebih menjadi bila tiba waktu melangkah ke dalam pejabat.

Seperti juga aku dan hari pertama bekerjalah akan mengamit seribu makna kenangan apabila difikirkan balik dan ada juga mendapat tugasan pertama di hari pertama bekerja dengan membancuh Kopi kepada staff sepejabat ada juga yang diberi tugas seharian meng'fotostat dokumen - dokumen penting dan tidak lupa pula ada yang disuruh menfailkan nama company mengikut urutan abjab dan juga nombor.

Tapi apa - apa pun kerja anda , lakukanlah dengan terbaik dan hari ini 15/3/2010 adalah hari perjabat Mr J bekerja sebagai Kerani sambil menunggu jawapan S.p.a dan satu sahaja anda perlu ingat , bukan senang hendak mencari kerja , Mr J dah kerja pelayan hotel , salesman dan kerja terakhir di seremban adalah kerja sebagai penjaga Cyber Cafe . Biarpun bekelulusan Kolej Swasta tetapi anda harus ingat beratus ribu graduan akan keluar habis belajar setiap 6bulan sekali dan mana letak ratusan ribu graduan untuk kerja? , apapun rembat sahaja apa kerja yang ada dahulu.


Salam ceria ,
Mr. J
http://www.pengerindu.com/
http://jacky.pengerindu.com/
(Blog Bahasa Iban)
Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.


Link Adv RM10 Monthly :Berani Tengok-Ejen Prepaid-Radio IkonFM
Translate This Blog : English * Chinese * German * Japan * Korea * Arabic * Filipino * Thai * Hindi *

Bookmark and Share Jom! Tonton Tv Online: [Tv1] [Tv2] [Tv3] @ Belajar Bahasa Iban?
Download Mp3 Sarawak , Malay Mp3 , Techno Mp3 . [#Blog Trick & Tips]

Dapatkan Artikel terbaru dan 10 ebook Percuma daripada www.pengeRindu.com serta artikel terbaru terus ke email anda. Sila masukkan email anda dibawah:

Penghantaran ditaja oleh FeedBurner

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©