Runtuhnya Insitusi Kejiranan di Bandar?Mr J di tempat baru: kisah penyewa anak dara dan yang berkeluarga.

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Wah, tak habis kalau nak bercerita pasal bab kawin, tengok dah lari tajuk pula Mr J . Baiklah , sekarang perjalanan hidup Mr J telah pun bermula dan banyak lagi yang perlu dihadapi umpama maggie dan nasi . Hidup di tempat orang tidaklah semanis yang dirancang dan tidaklah sepahit hempedu semuanya sama sahaja dan terpulang kepada diri kita sendiri bagaimana untuk menyesuaikan diri ditempat orang.

1 tips menarik bagi Mr J adalah senyum dan teruskan senyum. Tapi , ulang balik iaitu "Tapi" tips Mr J tidak menjadi disini atas sebab yang Mr J belum pasti lagi .

Kejiranan disini adalah agak berbeza sekali kerana di sini apa yang Mr J lihat masih lagi berbaur "perkauman" biarpun tidak ketara tetapi "cakap belakang" tetap ada , hairan .


Mr J mempunyai 2 Jiran yang terdiri daripada yang bekeluarga dan juga "anak dara" , sebut kisah anak dara ini agak best sedikit yerlahkan bila Mr J buka sahaja Balkoni Mr J mesti akan disambut dengan permandangan yang "cukup" mengasyikkan dengan ampaian seluar dalam pelbagai warna dan juga baju dalam pelbagai saiz (wau!!). Gambar tidak sesuai diupload di sini ,Itulah permandangan di waktu pagi Mr J , asyik bukan? dan itu adalah jiran sebelah Mr J yang terdiri daripada "anak dara" Mr J pun masih lagi tidak tahu berapa orang "anak dara" di sebelah Mr J .

Sekadar gambar pemanis kata. Mr J & Saiful

Atas keselamatan diri Mr J yang tinggal menyewa keseorangan Mr J sentiasa memastikan rumah dikunci dengan rapat siapa sangka mereka "anak dara sebelah umah" sedang memerhatikan Mr J . Pernah terjadi kes dimana seorang lelaki dirogol beramai - ramai kalau tidak percaya baca sini.

Manakala dihadap rumah Mr J pula adalah sebuah keluarga yang gembira , pernah sekali bila Mr J keluar dari rumah dan melemparkan senyuman sebagai tanda menghormati jiran tetapi lain pula jadinya apabila salah seorang ahli keluarga tersebut dengan segera masuk kedalam rumah dan terus mengunci rumah . Hairan lagi.

Mr J bersama rakan-rakan di Seremban . Wan, Mr J, Saiful dan Ronny

Mungkin mereka beranggapan bahawa Mr J ini adalah seorang ahli sindiket kongsi gelap kerana Mr J mempunyai tatu di lengan kiri . (biase - biase je) Bak kata Orang Putih "Don't judge a book by a cover". Dan setiap insan didunia ini mempunyai masa lampaunya sendiri dan hanya insan itu sendiri yang melaluinya.

Jom jadi rakan maya Mr J disini.

Subscribe untuk mendapatkan 10 ebook Percuma.
Link Adv RM5 Monthly :Berani Tengok-Ejen Prepaid
PengeRindu Network : Gallery & Koleksi Mtv Lirik Lagu
Bookmark and Share Jom! Tonton Tv Online: [Tv1] [Tv2] [Tv3] @ Belajar Bahasa Iban?
Download Mp3 atau Toturial Menarik[#Blog Trick & Tips]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©