Filem The Borneo Incident dipertandingkan di Festival Filem Toronto.

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert

THE BORNEO INCIDENT tidak berbunyi seakan-akan sebuah filem. Namun itu faktanya. Ia merupakan sebuah filem seram eksperimental hasil karya sulung terbitan Maverick Media arahan Michael Helfman.

Bakal menemui penonton pada bulan September tahun ini, The Borneo Incident juga dikhabarkan akan turut dipertandingkan di Festival Filem Toronto sebelum memasuki Malaysia.

Filem yang mengumpulkan pengacara terkenal, Henry Golding, Daphne Iking dan Hansen Lee dalam barisan pelakonnya itu juga turut melibatkan pelakon Singapura, Fay Hokulani selain pelakon seksi Carmen Soo serta penyanyi Dennis Lau.


The Borneo Incident menceritakan pengalaman lima orang sahabat yang mendokumentasikan pengembaraan mereka dari New York, Amerika Syarikat ke Borneo, Malaysia.

Tujuan rombongan mereka adalah untuk menjejak semula keluarga Henry yang terkenal dengan kaum pemenggal kepala iaitu Iban sehingga tersasar daripada matlamat asal setelah tersesat sehingga memasuki sempadan sebuah puak di Indonesia.

Semakin jauh kumpulan itu berjalan mereka sedar bahawa kawasan yang ditinjau bukan tempat yang terbaik untuk mereka jejaki.

Untuk perkembangan lanjut mengenai Filem ini sila layari facebook rasmi di: https://www.facebook.com/theborneoincident

Bonus:
1:All in 1 Home Player (3gp,flv,mkv,and more) MKV+HomeCinema+Coreaac.rar - 14.2 MB
2:Youtube Downloader + Player : Youtube Downloade + Player.rar - 19.1 MB
Subscribe untuk mendapatkan pelbagai aplikasi penting dan 167 flash game Percuma.
Siapakah Mr J? untuk mengenali beliau dengan lebih dekat lagi sila rujuk di "Testimoni" .
Bookmark and Share
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©