Vincent Lee Fong - 890516146057 Penipuan Job Modelling

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Salam. Ni saya nak share dengan anda tentang seorang lelaki berbangsa Cina bernama Vincent Lee Fong No. IC : 890516146057 yang cuba memperdaya dan menipu ramai model-model wanita !! Modus operandinya adalah menawarkan job modelling berbayar sebayak ribuan ringgit kepada model-model baru yang teringin nak bermodelling. Sesiapa yang berminat, perlu mendepositkan sejumlah wang (around RM200-RM300) untuk pendaftaran ke akaun Maybank penama Muhamad Khalimun 164409599962 . 

Vincent Lee- Penipu Internet
Katanya diperlukan supaya model-model yang dah register tak lari semasa hari photoshoot bagi mengelakkan pihaknya kerugian. Bila sampai hari photoshoot, kelibatnya tak muncul-muncul. Sms dan call tidak berjawab! Ni nombor telefonnya 01115769627. Antara taktik yang digunakan adalah mengatakan beliau bekerja dengan Skop Production dan Ahmad Idham. Selain pernah terlibat dengan fashion show dan mendapat job promosi bertaraf antarabangsa dari butik Wedding Dream Collections milik Fiona (014-6293151). 

Call-call tak dapat pun! Now, ramai model telah terkena dan saya juga salah seorang mangsanya! We all dalam proses membuat laporan polis di samping mngumpul bukti-bukti kukuh. Kerjasama anda semua diharapkan jika ada maklumat berkaitan lelaki ini, sila maklumkan kepada saya. Kot-kot anda kenal dan mungkin juga jiran anda! Saya share di sini supaya sesiapa yang berminat nak jadi model, berhati-hati lah k. Ini first timela saya terkena dan menjadi pengajaran sangat berguna buat saya.

Facebook Vincent Lee

Alhamdulillah saya masih terselamat walaupun terkorban beberapa ratus ringgit. Takpela, saya redha. Niat di hati mahu kongsi rezeki dengan kawan-kawan tapi lain plak motif si mamat nih! Haish sabar jela.. Cuma nak ambil tindakan terhadap mamat nih sebab tak mahu lagi orang lain menjadi mangsa. Kawan-kawan. adik-adik semua, if terjumpa mamat ni, tolong report pada saya tau! Akan dibawa ke pihak berkuasa untuk siasatan. Harap beliau akan tertangkap. Malaysia ni bukan besar mana pun dia nak lari! 
Bonus:
1:All in 1 Home Player (3gp,flv,mkv,and more) MKV+HomeCinema+Coreaac.rar - 14.2 MB
2:Youtube Downloader + Player : Youtube Downloade + Player.rar - 19.1 MB
Subscribe untuk mendapatkan pelbagai aplikasi penting dan 167 flash game Percuma.
Siapakah Mr J? untuk mengenali beliau dengan lebih dekat lagi sila rujuk di "Testimoni" .
Bookmark and Share
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN WWW.PENGERINDU.COM► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©