Bongkar!! Penipuan oleh Seorang Pengarah Filem Dayak Sarawak ( Benny Zachariah @ Donny Anak Patrick Nyangon ).

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Filem Dayak yang diarahkan seorang Pemuda Iban yang bernama Benny Zachariah @ Donny Anak Patrick Nyangon tidak pernah 'berkualiti' ini kerana ada kisah disebalik pengarah tersebut , sehingga beberapa filem yang pernah diwar-warkan di akhbar Sarawak sewaktu ketika dahulu lenyap tanpa berita.

Kemaskini : 28 July 2013 
Check authenticity of 'Sarawak Film Award 2013' - Allen (The Borneo Post, 28 June 2013).
Layari Fb Page Pengerindu.com & Namaberita.com untuk Kisah Lanjut.
"Fb Page untuk "Sarawak Film Awards 2013" tersebut telah dipadam dan bergitu juga Website yang under constrution juga dipadam lewat malam semalam ( 27 July 2013 ), ini berikutan ramai komen negetif daripada bekas pekerjanya , pelakon , penyanyi bahawa 'dia' sekadar mencari 'dana' untuk kepentingannya sendiri seperti mana 'dana' untuk beberapa telemovie yang lepas tetapi apabila dana suda ada .. filem2 tersebut hilang tanpa berita , hendak dikatakan tidak cukup dana adalah mustahil kerana banyak telah menyalurkannya."
Diantara Filem yang diarahkannya yang hanya banyak menipu para pelabur dan pelakon tetapi Filem tersebut atau telemovie tidak pernah keluar di Pasaran:

The 1st IBAN Documentary Program: 
Berubat Enggau Chara HOMEOPATHY - Joint Producer-
The 1st IBAN Travel Documentary:
Jalai-Jalai 1Malaysia
Producer Telemovie:
Dunya Gengster
1st Dayak Iban Action Digital Film:
Bung Bratak – Filem Epik Pertama Sarawak
Telemovie Tvi – RTM 
‘Aku Artis Glamor’ – Telemovie Muzikal Iban Pertama Di TV
Action – Comedy - Sarawak Film For Malaysia – 1 Sarawak Movies.
Miss Jedun

Sila Layari namaberita.com untuk bacaan lanjut.


Benny Zachariah @ Donny Anak Patrick Nyangon dikatakan seorang Penipu Professional berikutan berjaya memperdaya beberapa orang untuk 'filem'nya .


Kini tersebar komen serta kutukan daripada beberapa pelakon, pelabur filem serta beberapa orang mangsa penipuannya di sebuah laman sosial bahawa Benny iaitu yang pernah mengarah sebuah Telemovie Iban yang agak 'tidak memuaskan' iaitu Apai Saloi The Movie dan dia juga dikatakan banyak melakukan 'sindiket penyelewangan 'kewangan' bagi sesebuah filem .

Hal ini disahkan oleh seorang pelabur yang dikatakan banyak kerugian serta selalu menerima aduan daripada para pelakon wanita bahawanya Pengarah tersebut sering mencabul mereka.


Bukan itu sahaja , turut dilaporkan bahawa segala duit perbelanjaan makan dan minum para pelakon tidak diberikan bahkan ada sebilangan pelakon mengadu tidak dibayar gaji sedangkan gaji-gaji mereka telah disenaraikan.

Bergitu juga aduan beberapa pelajar cinematography dari Unimas serta orang yang pernah temuduga untuk watak filem dan juga Artis Iban mengatakan bahawa dia 'mampu' menipu kerana 'kepopulariti' nya di media Sarawak.

Penyanyi Dayak Sarawak iaitu Tuah Jili dan beberapa 
artis lain juga pernah ditipu oleh Benny Zachariah.

Untuk Rekod , Pengarah Benny pernah melakukan pelbagai kesalahan iaitu pada Tahun 2009 satu laporan Polis pernah dibuat atas satu kes peminjaman barangan kamera dan tidak dipulangkan.
A police report has been made against Monita Anak Saming (IC: Kampung Stabut, Jalan Padawan, 94000 Kuching, Sarawak) and her husband Donnie Anak Patrick Nyangon a.k.a Benny Zach (IC: No. 77, Lot 1718, Lorong 6, Taman Dirgahayu, 93300 Kuching, Sarawak) as they ran away with my camera package, which was loan to them free.


To all production people out there, please be aware of this couple who are cheaters and not to be trusted. I enclosed attached the police report, their IC and also a copy of the fraud namecard that he printed...I would also like to make it clear that we (s2s) have no dealings with him and should he give you a fraud namecard of ours - we will not be held responsible. Instead, please contact us or the police.
Seharusnya Persatuan Hiburan atau Industries Perfileman Sarawak Khususnya lebih 'aware' dengan Benny ataupun mengambil tindakkan keras terhadapnya , ini kerana ia akan mencacatkan Industries Perfileman Sarawak .

Berkaitan dengan Benny Zachariah boleh dibaca di http://www.namaberita.com/ .

Mana Filem Dunya Genster ? yang dicanang-canangkan menjadi Box Office di Sarawak? Cakap di media bagai nak rak tapi sampai sekarang sekeping VCD pun tak ada.

Pernah menjayakan Roadshow untuk pencarian bakat Artis Iban TAPI sesiapa yang pergi ujibakat HARUS membayar RM50 seorang , banyak yang menjadi mangsa kerana Roadshow tersebut dijalankan di Seluruh Sarawak seperti mana yang dikatakan oleh salah seorang bekas Staff di Dayak Filmaker , bergitu juga seorang Pelakon dalam Filem Apai Saloi the Movie.


Pada Tahun 2010 , Benny telah 'dibuang' daripada Pihak Pengurusan Allen Tinggie Trading Sdn Bhd yang merupakan Penerbit kepada Filem Apai Saloi The Movie atas sebab - sebab tertentu.

Dibawah Ini adalah Pengakuan seorang Wanita yang Graduate dari Unimas.

Selamat lemai admin, terima kasih laban admin udah mantaika ‘but’ ke ngumbai diri iya Producer/Director Dayak paling top ba Malaysia ianya Mr.Benny Zachariah. Minta ampun laban engka jaku aku tu enda entu btusun endar, bahasa campur2, tang aku naka ulih mantaika ulah ucak tu ti bangat pabu penemu, pintar tang serdah pendiau. Alang-alang udah tebantai, biar meh ku nampung sekeda hal ti kala nyadi antara ucak tu enggau aku.

Aku graduated ari Unimas dlm bidang Cinematography, jangka aku penemu Benny dalam industry film jauh alah ari kami ke nembiak tu taja iya nya udah 15 taun dalam industry film (kenu ko iya meh tang enda nemu amat ke enda). Ku ngelala ia ba fb Dayak Filmmaker dalam taun 2011, maia nya iya benung kiruh ka produce film “Dunya Gangster”.

Enda mukai2 ucak tu pm ku, nanya ttg background education, so penuh excited lah ku tu nusui, sapa enda bangga diri ke belajar dalam industry filem laban jarang nembiak dayak nguan pelajar dlm bidang Cinematography lebih2 agi ku tu indu, memang bisi skills ko urang. Enda entu panjai ga randau ba fb, alu mai betemu ucak tu laban iya ka offer ku nyadi director film “Dunya Gangster”.

Sanggup iya pegi rumah ku semata-mata ka offer ku pengawa nya, datai drumah kumbai ku enggau bala crew, nemu nya iya siko aja ke datai sedangkan sebedau nya ia madah iya datai enggau bala crew “Dunya Gangster”(baru betemu udah bula). Tang enda ga ku meragam utai ke jai, laban iya datai ka berandau pasal offer nyadi film director.

Udah iya brief ttg film “Dunya Gangster”, iya alu madah kebuah iya ka milih aku nyadi director tegal ex-wife iya (Mornita Jeff) udah betaban lari enggau Negro, so film nya tebengkalai laban nadai director, iya enggai nyadi director laban cara indu mengarah enda sama enggau cara urang lelaki mengarah, laban enti iya nyadi pengarah iya jenis yang mangah. (tapi kanji) Semua penyai Mornita ditusui ngagai ku, madahka iya udah rugi melanja ex-wife iya belajar ba Akademi TV3 sampai bepuluh ribu, apai indai Mornita ka ke duit aja, enti ukai tegal iya, nadai jalai Mornita Jeff nya nyadi urang glamour (is it true? But how come I don’t know who is Mornita Jeff if she really glamour bcoz of Benny Zachariah?).

He’s very frustrated bcoz kena tipu Mornita, indu enda sedar diri, mua enda ga bajik kenu ko ucak nya mucau nusui ngagai ku. (lapa enda ngiga ke bajik agi ga suba?) Tapi kebendar iya nemu kita nama kbuah Mornita gila enggau laki bukai? Just 1 word to describe, it is ‘KARMA’. sebedau seduai iya Mornita bgulai, Mornita bisi boyfriend. Benny akan nulung melanja Mornita belajar ba Akademi TV3 & nyadi urang yang glamour enggau syarat Mornita break enggau boyfriend iya.

So, engka Mornita udah pandak runding maia nya, tambah mega iya ka belajar tapi nadai duit, Mornita nadai pilihan lain selain nurut ke jaku Benny. After nyadi melaki bini, berkat ke enda pgidup Benny enggau Mornita? Nemu2 lah kita jawapan iya… Abis cerita iya enggau Mornita, so kami duai alu pulai ke topic asal ianya deal pasal filem ‘Dunya Gangster’. Macam2 offer ucak nya tapi bisi syarat. Gaji kedeka diberi iya nang kaw2 lah, if I’m the director, nemu kita brapa gaji ka di offer iya? 7k - 8K… apuuuuuu, amat besai gaji ngalah gaji Lecture, rindu meh tudah ati aku laban dini ka bulih gaji ngemesai nya dalam siti filem.

The second things is, apabila udah setuju enggau offer gaji, Benny Zachariah akan ngaga press conference then akan announce nama director tbaru filem “Dunya Gangster”, maksud iya alu masuk newspaper meh aku tu tadi, alu glamour lah aku kononnya.

Tapi, anang kita salah sangka enggau aku, aku ukai indu gila glamour, I just want to help him with sincerity laban aku ka ngangkatka industry filem kitai Iban, that is my priority, not glamour (glamour x penting, okay?) Tang aku enda ga nagang enti iya beamai2 ka ngaga press conference or whatever medium kena iya recommend new director laban ukai aku yang terhegeh2 minta puji ka glamour.

Udah deal pasal gaji, iya pan mantai ke syarat, kumbai ku syarat2 organisasi company, rupa-rupanya syarat yang sangat2 luar biasa, umur aku tu udah idup gawa enggau company, baru ia meh ku tetemu ke syarat ke digaga Benny Zachariah.

Sebedau iya madah ke syarat, soalan cepu emas ditanya ia, BISI BOYFRIEND? SANGGUP ENDA BREAK ENGGAU BOYFRIEND ENTI UDAH NERIMA OFFER NYADI DIRECTOR? SANGGUP ENDA JAUH ARI FAMILY THEN JARANG PULAI KERUMAH? Last question, SANGGUP ENDA DIAU ENGGAU IYA (Benny) 24 JAM? NAMA GUNA KEJA BA COMPANY YANG NADAI KAITAN ENGGAU BIDANG FILEM, KAN RUGI DEGREE CINEMATOGRAPHY?

Nyema aku sanggup nitih syarat nya, iya akan terus ngaga press conference ba media, iya bisi urang kuat media, udah nya nama aku akan glamour lepas nya. Apooooo… perlukah aku muai semua urang dkesayau ke aku gara-gara ka nyadi director? Gara2 ka gaji 7-8k? Asaika ku tampar iya maia nya, tang aku be a professional, sabar & tetap senyum.

Sorry to say, aku ukai Mornita Jeff, mudah kena ginti ngena umpan, laban aku bisi maruah, salah urang alai ucak tu mantaika penganji. (patut meh iya tulah). Kena aku ngenyamai ke ati iya, aku alu madah sanggup, ngica ke iya jampat chaw ari rumah ku. Enti aku sanggup nama bukti ko iya? Blur aku ditanya iya munyi nya. Nama maksud bukti kedeka nuan deh ko aku.

Nemu kita nama kedeka iya? Mai aku ngaga sex ba bilik rumah aku atau ba hotel tekalanya sebagai bukti aku sanggup nerima syarat, nama asai ati kita enti urang luar yang datai kerumah kita alu minta ngaga sex? Jelu deh enda bakanya, sitan Benny kelalu desperate ka ngambi ulih, mantai mua enda malu. Tang aku pandai nyeliah peminta iya, thanks God.

Mula ari point nya aku nemu Benny Zachariah tu kanji & enda ulih dpecaya, baru betemu alu mai ngaga sex, deh apaiiiiii !! Puiiiiihh !! Semadi amat ku ngenang hal nya. Ngenang gamal pan aku ka mutah. Aku nanya iya, nama kebuah aku perlu membuktikan kesanggupan aku enggau cara bakanya? Nadai cara bukai kah ko aku ngemelika iya.

Tu saut iya bala kaban semua, : “INDUSTRI FILEM INDUSTRI YANG KAMAH. Enti ka glamour dalam industry, indu mesti tinduk enggau producer. Contoh baka pelakon XXXXX, XXXX, sida iya glamour laban sanggup tinduk enggau producer. Once udah tinduk enggau producer, baru sida iya bulih offer belakon dlm filem.

Maksud ia, give & take, untung sama untung, win win situation, nuan ka glamour atau gawa dalam bidang tu, tubuh mesti dempu aku, hakikat iya KEJA INDUSTRI FILEM KEJA YANG PALING KAMAH, engka lecture kita enda kala menerangkan reality sebenar kehidupan urang industry, diatu ku ka nuan nemu, urang keja industry filem semua bakanya law ia, kamah tapi jampat ulih duit.” Tegepang ku tekenyit ati munyi ko lagu Jenarino Jeraki… Benny Zachariah berfikiran sempit, untak ba tapak kaki, pencemar industry filem, nadai identity laban terikut2 budaya urang industry yang kamah pengidup, urang baka Benny enda layak dalam industry.

Adakah selama kami belajar bidang Cinematography/Music/Art adalah golongan yang bakal terjebak dalam industry kamah baka ke disebut antu jelu nya? Nilai degree dalam Art Film/Music hanya layak digelar industry kamah?? 3 taun kami belajar nadai pun lecture ngajar kami idup kamah dalam industry, tang lecture kami kala bepesan, hati2 enti udah melibatkan diri dalam bidang entertainment laban mayuh urang ka nipu. Sampai diatu aku ingat ke pesan lecture kami. 

Enda aku nyangka jaku lecture kami nang sigi dikamat, memang wujud antu penipu baka Benny Zachariah ba mua mata aku. Benny Zachariah salah siku pencemar industry yang nguan pengidup yang kamah, iya ka kamah atau enda, nya pilihan iya empu, nadai sangkut paut enggau industry, mimit pan industry seni ukai industry kamah, yang kamah adalah mensia baka spesis Benny Zachariah.

Please lah Benny…sila tukar mindset, ba pikir iya, mungkin enggau cara bkecimpung dalam industry filem iya ulih tubuh indu enggau cara free, sapa2 yang ka glamour or gawa enggau iya mesti tinduk enggau iya dulu pia? Enti pia manah iya muka pusat pelacuran, nyadi apai bayat nyual indu, keja nya baru setipak ba iya, enda perlu kiruh minta fund, nagih duit kena sponsor project, jampat bulih duit empa kediri. We are well educated industry peoples, be matured of what are u think off! Prinsip iya dalam industry film udah jauh menyimpang, syarat yang merapu, sapa sanggup gawa enggau spesis baka Benny nya?

Udah manah aku sincere ka nulung iya direct, tapi iya minta lebih2, beri iya sejuta enggai meh aku, ukai aku BANGKA. Patut iya bulih penulah diatu, udah kena tinggal bini, diatu iya glamour tegal nipu urang, enti glamour tegal art work iya bulih box office enda ga ngawa, ngemaluka bansa Iban. Pesan aku ngagai bala kaban semua, kelebih agi urang indu, ti kita ka glamour nya nadai salah, tang biar meh ba tempat yang betul, kasih ke diri enggai ke kena tipu.

Pergi audition, ukai nya bebayar pun, free nya laban urang ka ngiga bakat. Enti sapa2 yang offer belakon enggau syarat2 ke mapap, manah kita anang nerima, sida iya ukai beamai2, tang deka ngambi ulih aja. Arapka industry film Iban majak mujur, buai ke keruh, ambi ke chiru. Hal nipu tu suah nyadi ba dini-dini industry filem, pandai2 meh kitai bejaga.

Filem kitai di Sarawak baru ka angkat, anang meh jampat rebah. Ngagai bala ke nyadi sponsor, arap kita anang jera dudi ari. Beri meh fund ngagai urang ke layak, urang ke mahir dalam bidang menerbit enggau mengarah, awakka asil filem nitihka standard. Ukai baka standard Apai Saloi, rugi besai kita laban duit sponsor enda pulaika untung. Nya aja ari aku. Terima kasih.

Ulih share cerita tu, but hide my name okay.


- Mr.J Ujibakat AF,Malaysian Idol pun tak ada kenakan Bayaran.


Bonus:
1:All in 1 Home Player (3gp,flv,mkv,and more) MKV+HomeCinema+Coreaac.rar - 14.2 MB
2:Youtube Downloader + Player : Youtube Downloade + Player.rar - 19.1 MB
Subscribe untuk mendapatkan pelbagai aplikasi penting dan 167 flash game Percuma.
Siapakah Mr J? untuk mengenali beliau dengan lebih dekat lagi sila rujuk di "Testimoni" .
Bookmark and Share
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN WWW.PENGERINDU.COM► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©