Sarawak tempat lahirnya seorang Pemain Bolasepak bertaraf Antarabangsa iaitu Shaun Richard Maloney di Liga Perdana Inggeris.

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Tiada siapa menyangka atau mengetahui bahawa di Miri Sarawak, Borneo lahirnya seorang pemain bola sepak yang terkenal antarabangsa . Nasib baik dia tak tinggal di malaysia , sebab malaysia ini agak 'tenat' dan pelbagi 'kontroversi dalaman' bolasepak .

Shaun Richard Maloney (lahir Januari 24, 1983 di Miri, Sarawak, Malaysia) merupakan seorang pemain bola sepak antarabangsa Scotland yang bermain untuk kelab Aston Villa dalam Liga Perdana Inggeris. Beliau bermain sebagai seorang pemain tengah (midfielder) atau penyerang. 

Keluarganya telah berpindah ke kampung ibunya di Aberdeen, Scotland semasa Maloney berumur 5 tahun. Semasa muda, Maloney telah menyukai sukan, terutamanya bola sepak dan tenis. Pada masa umurnya 10 tahun, beliau telah menyertai kelab pertamanya, Kelab Kincorth Boys' . 

Beliau telah biasa bermain untuk pasukan sekolah rendahnya, St. Joseph's. Pada umurnya 12, beliau telah berpindah ke kelab Culter Boys' dan kemudian semasa umurnya 14, ke kelab Albion Boys'. Beliau telah bermain sebilangan perlawanan untuk Cults Academy, di mana beliau merupakan seorang pelajar.

- Mr.J via Wikipedia

  mengenai penulis | music menarikmakanan terbaikku facebook | twitter | mykeek | sarawak | sabahliputan media
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©