Rakyat Sabah tampil membuat Laporan Polis dibawah 4 (1)(B) Akta Hasutan 1948 terhadap Ketua Perkasa Ibrahim Ali.

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Sebentar tadi iaitu jam 8 malam bertarikh 20 Oktober 2013, seorang rakyat asal Sabah yang prihatin terhadap keamanan telah bertekad membuat satu laporan Polis terhadap Ibrahim Ali iaitu Ketua Pertubuhan Perkasa di Balai Polis Luyang, Kota Kinabalu , Sabah.

Ini adalah rentetan daripada beberapa kisah Ibrahim Ali yang tidak menghormati Agama masyarakat Kristian yang merupakan Majoriti Penganut di Sabah serta Sarawak. Terdahulu Ibrahim Ali pernah mencetuskan 'ketegangan' apabila pernah menyeru untuk membakar Kitab Suci Kristian tetapi malangnya seolah-olah tiada apa tindakan dibuat .

Salinan Laporan Polis yang dimuat dalam facebook milik James Ligunjang.

Sememangnya kita tahu bahawa Ketua Perkasa iaitu Ibrahim Ali amat 'lantang' berkata dan akan memilih untuk 'bersidang' bila waktu isu-isu 'tertentu' .

Taniah kepada warga Sabah yang prihatin , pastinya rakyat Sabah akan terus mengikuti Isu Laporan ini. 

Walaubagaimanapun menurut nujum ahli hujan , kejadian Hujan Lebat yang sering berlaku di negara ini tidak ada kaitan dengan Katak mahupun yang sewaktu dengan spesis katak bawah tempurung.

Info Sarscam : Ketua Perkasa juga lebih dikenali dan diberi nama jolokkan sebagai 'Bapa Perkauman' di Sabah dan 'agak' sinonim dengan 'katak' di malaysia walaupun tiada sumber yang jelas dapat memberitahu bila serta bagaimana katak mendapat nama, ternyata di laman sosial sering merujuk kepada 'katak' apabila waktu 'hujan' tiba.

- Mr.J

mengenai penulis | music menarikmakanan terbaikku facebook | twitter | mykeek | sarawak | sabahliputan media
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©