Isu Sebenar Kisah Kawin Muda & Cerai Talak Tiga? sebenarnya Kawin kerana telah diperkosa oleh...

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Diatas ini adalah satu berita yang dikeluarkan oleh astroawani sebentar tadi 29/11/13
Disini Mr.J melihat sedikit sebanyak Persoalan "Kawin Muda" bagi pasangan tersebut semakin terbongkar semenjak kisah cerai mereka diketahui ataupun diberitahu kepada media massa.

Terlebih dahulu beberapa hari yang lepas berita tersebut banyak mengejutkan ramai "kanak - kanak" yang bercinta dibawah umur dimana isteri Mohd Fahmi yang berusia 13 tahun telah diceraikan dengan talak tiga sekaligus menjauhkan jurang untuk mendekati dimasa akan datang. ( amboi macam ulasan bolasepak )

Bagaikan membuka "aib" sendiri dan itu yang dapat Mr.J katakan dalam kes tersebut apabila Ayah si perempuan "menjelaskan" perkara yang sebenar berlaku iaitu mereka dikahwinkan atas dasar satu kejadian yang sangat memalukan keluarga iaitu, “Saya kahwinkan dia kerana dia telah diperkosa”kata ayah  remaja perempuan Nor Fazira Saad .

Siapakah yang telah "memperkosanya", itu menjadi persoalan besar dan secara amnya kita tahu bahawa barang sesiapa yang membuat hubungan seks dibawah umur 21 tahun akan disabitkan sebagai kes "Rogol" walaupun secara rela , cinta atau kasih.

Dalam laporan di astrowani, Bapa kepada remaja perempuan tersebut menyatakan bahawa beliau telah membuat laporan polis pada 15 julai 2012 tetapi atas dasar "kasihan" atau "menjaga aib diantara keluarga" beliau telah menarik balik laporan tersebut.

Laporan itu ditarik balik bersebab iaitu apabila ibu bapa Mohd Fadmi ( si pemberi cerai talak 3 ) merayu kepada bapa Nor Fazira Saad serta memohon untuk menikahkan anak lelakinya dengan Nor Fazira Saad yang ketika itu Mohd Fami berusia 19 tahun dan Nor Fazira Saad 12 tahun.

mengenai penulis | music menarikmakanan terbaikku facebook | twitter | mykeek | sarawak | sabahliputan media
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©