KOMPUTER : Muatturun Aplikasi MENGUBAH ICON "START MENU" Windows 7. / How to change Windows 7 "Start Menu Button".

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
START MENU Button (Wins7). Apabila terdengar sahaja Start Menu secara tidak langsung maka minda anda akan menghantar beberapa imej yang berkaitan dengan Butang Start iaitu seperti "shutdown, restart, log off, sleep". 

Anda boleh meletakkan apa juga gambar mengikut citarasa anda.
Apakah bentuk serta imej butang Wins7 "Start Menu"? Ya, ianya berbentuk Bulat seakan seperti mata burung hantu yang pernah Mr.J dapat ketika memasang pukat "kelawar" satu ketika dahulu. Mungkin ada di antara pembaca blog Mr.J menjawap dalam Bisikkan sebuah hati (ini nak buat ulasan toturial ke nak bertelenovela) sebentar tadi iaitu berbentuk seakan "segi empat panjang".
Usah ditanya Wins8 / 8.1 kerana yang pasti tiada Start Menu Button tapi Win8 jangan risau kerana banyak options yang lain. - Mr.J
Tutorial Bagaimana menggunakan Aplikasi "startorbz_v3" untuk mengubah Start Menu icon


Betul tapi yang itu adalah Start Menu Button untuk WinsXP tetapi disini Mr.J fokuskan adalah Wins7 kerana sebentar lagi kita akan mengubah gambar Logo Start Menu.

Icon atau Logo "Start Menu" Button boleh juga menggunakan gambar muka sendiri ataupun muka Kucing jiran, wajah kekasih anda ini bertujuan supaya boleh dilihat selalu uweerkkk setiap kali memuka laptop ataupun desktop komputer anda atau gambar anjing yang comel semasa malaysia melancarkan "Kempen I Want to Touch a Dog".
Start Menu Button telah diubah kepada Icon/Logo "Pengerindu.com"
Bertuah anjing tetapi kesian juga kepada Babi sedangkan nama Babi selalu naik carta paling tinggi dalam kehidupan manusia sering diabaikan. Hoii! Anjing sial!! Babi Haram Jadah siall!! .

Nah! kan topik KOMPUTER dah lari jauh hingga hampir terjelepuk di bahu jalan, sebelum Mr.J melalut tak tentu pasal dengan itu muatturun sekarang selagi stock masih ada. lol 

۞ Download Link  Aplikasi Startorbz_v3 :   http://adf.ly/tYeu1
۞ Pastikan anda mempunyai Program Winrar untuk mengestrak folder tersebut. Download Winrar

ヽ(•‿•)ノ Like, Add, Subscribe & Follow Mr.J ヽ(•‿•)ノ

___________________________________________________________________________
+ Apa Kata Mereka Tentang Blog & Mr.J, Klik + "Testimonial" +
Aluwi Sharkawi - "you are the best bro!! thums up.."
Man Pengayau Sibu - "blog jacky memang best kreatif wei."
Amylea - "hai mr.j. suka sangat visit blog ni.. even bila ...."
Eyna Nina - "Mr j org iban?slm ni i ingatkn org..lancar tulisan"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN WWW.PENGERINDU.COM► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©