Penjawat Awam SARAWAK mendapat bonus setengah bulan gaji & tarif elektrik diturunkan!

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
KUCHING: Penjawat awam negeri akan mendapat bonus setengah bulan gaji sama seperti penjawat awam persekutuan.

Ketua Menteri Datuk Patinggi Tan Sri Adenan Satem yang mengumumkan perkara itu memberitahu, langkah itu adalah lazim selepas pemberian bonus kepada penjawat awam persekutuan. Kenyataan dibuat di sidang media di pejabatnya selepas Persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) 

Penjawat Awam di Sarawak bersyukur
Bukan itu sahaja malah rakyat negara Sarawak patut akan mendapat lagi satu kemudahan iaitu kerajaan negeri akan menurunkan tarif elektrik bagi pengguna domestik berkuat kuasa 1 Januari 2015.

Ketua Menteri Datuk Patinggi Tan Sri Adenan Satem berkata kerajaan telah merangka semakan semula tarif elektrik dengan mengambil kira pengguna daripada golongan berpendapatan rendah. Beliau menafikan langkah penurunan itu diambil kerajaan akibat desakan ahli politik pembangkang.

“Keputusan ini bukan hasil daripada kempen tandatangan penurunan tarif elektrik oleh DAP sebelum ini. Jangan mengambil kesempatan atas usaha BN.

Beliau berkata lagi pengguna di Sarawak sebelum semakan semula ini juga menerima kadar caj elektrik yang rendah di Malaysia.

Kerajaan negeri menurutnya dapat mengurangkan tarif elektrik apabila Empangan Hidroelektrik Murum berupaya merendahkan kos purata pembekalan ditanggung SEB.

____________________________________________________________________________
+ Apa Kata Mereka Tentang Blog & Mr.J, Klik + "Testimonial" +
Aluwi Sharkawi - "you are the best bro!! thums up.."
Man Pengayau Sibu - "blog jacky memang best kreatif wei."
Amylea - "hai mr.j. suka sangat visit blog ni.. even bila ...."
Eyna Nina - "Mr j org iban?slm ni i ingatkn org..lancar tulisan"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©