SIBU : 4 adik - beradik dibekalkan RM70 dan "dibuang / ditinggalkan" oleh Ibu atau Bapa mereka.

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
SIBU, Sarawak. 10 Nov - Tindakkan yang boleh disifatkan sebagai tidak berperikemanusiaan yang dilakukan oleh Ibu atau Bapa kepada empat orang kanak-kanak yang berusia lingkungan diantara 2 hingga 7 tahun dimana telah di "tinggalkan" di Bandar Baru Sibu Jaya semalam iaitu 9 November 2014.
Dikemaskini : 11/11/14Empat kanak-kanak berusia antara dua hingga tujuh tahun yang dijumpai polis berlegar tanpa arah tujuan di Sibu Jaya kelmarin kini ditempatkan di Hospital Sibu. Penolong Pengarah Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Bahagian Sibu Mohd Guntor Rajaee berkata buat masa ini kanakkanak terbabit masih ditempatkan di Hospital Sibu buat sementara. “Buat masa ini, kes terbabit masih dalam siasatan polis.
Apakah daya mereka..
Keempat kanak - kanak tersebut ditinggalkan bersama duit sebanyak RM70, kanak - kanak tersebut telah dijumpai oleh pihak polis apabila merayau - rayau di kawasan sekitar,kanak-kanak tersebut dipercayai berketurunan Iban.

Keempat - empat kanak - kanak itu telah dihantar oleh Pihak Polis ke Jabatan Kebajikan yang berdekatan serta siasatan masih dijalankan untuk mencari penjaga kanak - kanak tersebut.


Berikut adalah senarai nama empat orang kanak-kanak tersebut, yang juga adik beradik iaitu Menai (7 tahun) ,Iyen, Echa (4 tahun), Olivia (2 tahun).

Perbuatan Penjaga samaada Ibu atau Bapa keempat - empat kanak - kanak itu turut dikecam hebat di sejumlah facebook page dari Sarawak.Rata - rata sejumlah pengguna laman sosial facebook yang melayari fb page "Pengerindu.com" mahu mengambil kanak - kanak tersebut sebagai anak angkat.
_______________________________________________________________________
+ Apa Kata Mereka Tentang Blog & Mr.J, Klik + "Testimonial" +
Aluwi Sharkawi - "you are the best bro!! thums up.."
Man Pengayau Sibu - "blog jacky memang best kreatif wei."
Amylea - "hai mr.j. suka sangat visit blog ni.. even bila ...."
Eyna Nina - "Mr j org iban?slm ni i ingatkn org..lancar tulisan"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©