Tekuyung Umbo' ( Siput Umbo') , siput besar tapak tangan.

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Tekuyung Umbo' ( Siput Umbo')

Tau tak macamana sebut nama Siput ini ? ummmmmm boooo' pandai pun. Siput ini hidup di kawasan paya di sekitar hutan hujan tropika dan nama saintifiknya Mr J sendiri pun tak tahu yang Mr J tahu ayah Mr J cakap nama siput ini Siput Umbo ada sesetengah mengatakan boleh dimakan dan saiznya sebesar telapak tangan kanak - kanak .

http://img199.imageshack.us/img199/4486/1pengerindudotcom.jpg


dah semalam siput umbo ini dalam kaca akuarium Mr J bercampur dengan spesis ikan seperti keli , baung , sepat dan puyu pun ada memang menyahut peranan kerajaan 1Malaysia macam - macam ada....


http://img191.imageshack.us/img191/4798/2pengerindudotcom.jpg

Macam alien pula kan. Mr J tak tahu apa yang keluar tu hidung siput? Kalau anda semua mengenali spesis ini sila nyatakan. atau sesiapa nak beli boleh contact aku ngeeee~ .


http://img707.imageshack.us/img707/2508/pengerindudotcom.jpg

geli tak? masak lemak cili api sodap gak .


Lama tak balik Sarawak mesti banyak benda pelik - pelik akan masuk dalam entry Mr J . Maybe 24/12 ini Mr J balik ke rumah panjang Datuk Mr J. Mancing sakan beb ....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN WWW.PENGERINDU.COM► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©