Gangsa milik Pandelela Rinong. Kini XPDC Olimpik mencari Johari Pain, tunaikan janji "dikerati" Potong Pisang anda.

Portal Blog yang mengupas, mengulas dan mengkritik serta berkongsi isu semasa yang Tidak anda ketahui dari Sabah dan Sarawak. Kongsikan pendapat atau apa jua Isu dengan Pembaca disini. ❂ admin@pengerindu.com ❂
"Terbaek. Pengetahuan yg luas dan sungguh menghiburkan para pembaca lagipun dgn brita terkini yg tepat dan padat. " - Jesrim Akok ✌ "macam macam ada..utk di kongsi bersama...nang best juak..teruskan usaha murni anda mr J. " - Habsah Mo C D ✌ "1borneo ba..sporting.. " - Dekmon Alan ✌ "macam2 ada..best!! terbaikkk!!! " - Anastasia Julie Lobert
Ini adalah kisah yang telah tersebar luar di laman sosial yang melibatkan atlet terjun negara iaitu Pandelela Rinong , sebenarnya dia tak ada terlibat apa - apa tetapi individu yang "melibatkan" dirinya ke kancah "olimpik" dengan sebuah janji yang cukup tinggi dan disaksikan beribu - ribu pelayar laman sosial yang lain.

Pemuda yang bernama Johari Pain telah membuat satu janji yang cukup "besar" sekali sehingga sanggup memgorbankan "sistem pembiakkanya" sekiranya Pandelela Rinong mampu membawa sebarang pingat dari London .

Akhirnya , Pandelela Rinong menjadi atlet pertama dalam sejarah Negara Sarawak ( Malaysia ) menjulang pingat di temasya Olimpik 2012 di London dengan membawa pulang pingat Gangsa.

Sedang rakyat malaysia bergembira dengan kejayaan ini tetapi kejayaan ini merupakan mimpi ngeri bagi seorang pemuda yang bernama Johari Pain kerana dia telah berjanji akan mengerat "sistem pembiakkannya" dan perlu disaksikan oleh kesemua saksi dilaman sosial seperti mana dia berkata demikian di wallpost facebooknya.

Page memaksa Johari Pain menunaikan janji ditubuhkan oleh peminat Pandelela Rinong .

Atas kerana keceluparan 'tangan yang menaip' maka badan menangung sakit , bak kata perpatah Mr.J " terlajak perahu boleh diundur , terlajak Enter ? pandailah berjawab" .

Lagi Page yang diwujudkan iaitu "Johari Pain ku tunggu janji mu" .

Tiada istilah "Profile aku , hak aku , sukahati akulah nak cakap" dalam laman sosial masakini .

Ya , Profile anda sememangnya hak anda dan anda berhak bercakap apa sahaja tetapi tanpa melibatkan perasaan individu yang lain seperti contoh kes Penghinaan yang dibuat kepada Rakyat Sabah tempoh hari dan juga kes Hina pelajar di Sabah .

Jadi , jika tidak mampu berjanji maka jangan berjanji lebih - lebih lagi janji yang melibatkan "Sistem Pembiakkan" anda .Bonus:
1:All in 1 Home Player (3gp,flv,mkv,and more) MKV+HomeCinema+Coreaac.rar - 14.2 MB
2:Youtube Downloader + Player : Youtube Downloade + Player.rar - 19.1 MB
Subscribe untuk mendapatkan pelbagai aplikasi penting dan 167 flash game Percuma.
Siapakah Mr J? untuk mengenali beliau dengan lebih dekat lagi sila rujuk di "Testimoni" .
Bookmark and Share
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 SABAHSARAWAK
Bila Mr J Menaip
 ARTIKEL KIRIMAN EMEL PEMBACA ► Sila Hantar ke admin@pengerindu.com
+PENDAPAT  +KOMEN http://pengerindu86.blogspot.my► server ↑ 97%  
Stastitik

PENGERINDU.COM. Dikuasakan oleh Blogger.
 
Copyright © 2009 - 2015 www.pengeRindu.com - Bukan Sekadar Weblog Biasa | Voice of The People Sabah / Sarawak | Rise of DAYAK- All Rights Reserved ©